Zunanje kuhanje lahko prinesemo noter, če investiramo v električni žar

Če živimo v stanovanju, ki nas precej prostorsko omejuje, ali preprosto živimo nekje, kjer nimamo prostora, da bi si privoščili žar je najboljša rešitev za to investicija, pa ne preveč velika, v tako imenovan električni žar. Ti žari so po navadi nekoliko manjši in služijo temu, da prinesejo izkušnjo peke na velikem žaru na manjši skali, kot dodaten bonus pa še ne potrebujejo ničesar dodatnega da delujejo, električni žar samo vključimo v standardno vtičnico in to je to, naprava dela in mi lahko začnemo s pripravo odličnih zrezkov in čevapčičev kakor nam srce poželi. 

Tudi za vzdrževanje je električni žar precej human, saj moramo le poskrbeti, da po koncu peke vse dobro pobrišemo in odstranimo vso odvečno maščobo, ki se lahko s časom začne nabirati do te mere, da s tem žrtvujemo to, kako dobro lahko deluje električni žar, vendar bi ga za to morali že konkretno zanemariti.

Če imamo veliko prostora in smo pripravljeni malo investirati se lahko pozanimamo za izvedbo letne kuhinje na prostem, ki so odličen dodatek vsakemu domu, ki si lahko privošči, da del vrta ali terase nameni pripravi hrane. Pogosto so letne kuhinje na prostem namenjene pripravi hrane, ki je po navadi ne pripravljamo na žaru, vendar se lahko odločimo za to, da vgradimo tudi permanentne gorilnike, ki pečejo meso in zelenjavo na enak način, kot na tradicionalnem žaru. Če se zanimamo za inštalacijo letne kuhinje na prostem smo zagotovo nekdo, ki veliko časa preživlja ali na prostem, ali družbi svojih prijateljev, ali pa v kombinaciji teh dveh dejavnikov. Letne kuhinje na prostem zares pokažejo svoj potencial takrat, ko pripravljamo praznovanje z veliko udeleženci v toplejših mesecih in ga izvedemo lahko popolnoma zunaj, ne da bi gostitelj moral ves čas tekati v kuhinjo.