zakaj-se-vam-splaca-poseci-po-ladijskem-podu

Če se pri izbiri talne obloge zanimate za ladijski pod, potem veste, kaj je to odlična vrsta obloge za tla v vašem domu. Takšna podloga za tla se neredko poimenuje tudi kot kmečki pod. Ne glede na vrsto poimenovanja pa gre za masivno vrsto parketa. Najpogosteje izbrani les, ki se uporablja za izdelavo tovrstnega parketa, je smrekov, borov, hrastov ali jelkin les. Večjo zaščito tal pa lahko dosežete tako, da se odločite za večjo večslojnost.

Ladijski pod je lahko pri montaži že obdelan ali pa se ga nato kasneje še obrusi ter premaže in lakira. Ponaša se z veliko prednostmi. Je na primer odličen naravni izolator ter tudi estetsko izjemno privlačna izbira za tla.

Kmečki pod iz smreke ali hrasta

Omenili smo, da je ladijski pod lahko izdelan iz različnih vrst lesa. Med bolj priljubljenimi vrstami sta zagotovo smreka in hrast. Kmečki pod iz smreke je dobrodošla izbira predvsem zaradi svoje tople barve, ne nazadnje pa tudi zaradi precej dostopne oziroma ugodne cene. Na voljo je smrekov les z zanimivimi grčami kot tudi les povsem brez grč. Smrekov les je mehkejše sorte, zato ni priporočljiv za polaganje na tla, po katerih se hodi s težko obutvijo.

Ladijski pod iz hrasta je pogosto označen kot tradicionalni leseni pod za naše kraje. Hrastov les se zlasti odlikuje po svoji trdnosti, zato je odlična izbira za parkete. Na voljo so vam različne velikosti desk, prav tako tudi številni odtenki.

Prednosti ladijskega poda v primerjavi z navadno vrsto parketa

Ladijski pod ima kar nekaj prednosti v primerjavi s klasično vrsto parketa. Če se ga ustrezno zaščiti, ima kmečki pod lahko izjemno dolgo življenjsko dobo. Lahko rečemo celo neomejeno. Prav tako je izjemno dobro odporen in za okolje prijazen. Za izdelavo se torej lahko uporabljajo različne vrste lesa, a je pomembno, da je izbrana vrsta lesa dovolj trda.

Debeline desk ladijskega poda se gibljejo nekje med 10 in 20 milimetri. Deske so lahko eno, dvo ali trislojne. Slednje so po pričakovanju tudi najbolj odporne proti morebitnim poškodbam.

Cena ladijskega poda na kvadratni meter

Cena ladijskega poda je vsekakor v veliki meri odvisna tudi od tega, iz katere vrste lesa je izdelan. Cena poda iz smrekovega lesa vas v povprečju lahko stane približno 21 evrov na kvadratni meter.