Prezračevalni sistem

Če menite, da boste določen prostor dovolj učinkovito prezračili z odpiranjem oken, se motite. Potrebujete namreč ustrezen prezračevalni sistem, če si želite zagotoviti kar se da kakovostno bivanje. Odpiranje in zapiranje oken je postalo preteklost. Dobri prezračevalni sistemi pa so prihodnost.

Najprej vas čaka ustrezna izbira prezračevalnega sistema. Zagotovo se boste ustavili ob vprašanju, ali izbrati lokalno ali centralno prezračevanje.

Kateri prezračevalni sistem je primernejši za vas

Oba tipa prezračevanja – lokalno in centralno prezračevanje – se razlikujeta glede na zahtevnost same uporabe. Ne nazadnje pa se razlikujeta tudi v višini investicije. S pomočjo lokalne prezračevalne naprave lahko učinkovito poskrbite za prijetno svežino prostora, na primer v pisarni ali stanovanju. Prezračevalna naprava je nameščena v steno, ki predstavlja zunanjo steno objekta. Za odvod in dovod zraka je potrebno v steno izvrtati dve luknji.

Lokalni prezračevalni sistem je torej idealna rešitev za prostore do površine 80 kvadratnih metrov.

Cevi za prezračevaje in njihove lastnosti

Cevi za prezračevanje imajo pri prezračevanju prostorov zagotovo ključno vlogo, zato moramo na trgu izbrati kar se da kakovostne. Možnosti izbire je veliko in če nam to področje ni dobro poznano, nam pri izbiri pomagajo strokovnjaki.

In kakšne cevi za prezračevanje so najboljše? Lahko so na primer narejene iz nereciklirane živilske plastike ter so brez vonja. Notranji sloj naj bo gladek, antistatičen in antibakterijski.

Cevi za prezračevanje so dimenzijsko usklajene s pripadajočimi razdelivci ter prezračevalnimi komorami. Pri okroglih presekih mora biti fleksibilnost cevi tako dobra, da se kolena praktično sploh ne uporabljajo. Cevi za prezračevanje morajo biti prav tako dovolj površinsko odporne. 

Ugoden nakup prezračevalnih cevi

Če ste v fazi iskanja učinkovitih cevi za prezračevanje, potem ponudbe ne pozabite preveriti še na spletu. Na njem je kar nekaj proizvajalcev, ki vam po sila dostopni ceni ponujajo vrhunske prezračevalne cevi, obenem pa so polni koristnih nasvetov za prezračevanje prostorov.