drsna steklena vrataIsometric modern elevator hall interior with contemporary lift, chairs, open and closed glass doors, metal cabins and button panel. Elevator lobby of office or hotel building. Entrance hallway concept. 3d vector illustration.

Ne glede na to, ali želimo v poslovne prostore privabiti čim več obiskovalcev ali pa želimo prehod omogočiti le zaposlenim, potrebujemo dobra vrata, ki bodo svojo nalogo brezhibno opravljala. Običajno so to avtomatska vrata z naprednim mehanizmom, saj jih lahko enostavno upravljamo, pozorni pa moramo biti tudi na druge lastnosti vrat. Na voljo imamo široko paleto različnih opcij, ki ponujajo različne učinke. Izbrati je treba vrata, ki bodo v dani situaciji ponudila kar največ prednosti. Na srečo lahko izbiramo med nekaterimi preverjenimi rešitvami, ki se pogosto pojavljajo in se tudi odlično obnesejo.

Gotovo pridejo takoj na misel drsna steklena vrata, ki so zelo pogosta v komercialnih prostorih, predvsem v prodajalnah, kjer želimo sprejemati stranke oziroma obiskovalce. V takšnem okolju so namreč zelo koristna vrata, ki dopuščajo pogled v notranjost, hkrati pa z elegantnim drsnim mehanizmom odpirajo tudi prehod v zaprte prostore. Drsna steklena vrata torej opravljajo različne naloge oziroma s svojimi odlikami pokrivajo različne zahteve uporabnikov. Pri obiskovalcih pa ustvarijo odlično izkušnjo, tudi če se tega ne zavedajo v celoti. Pomembno je, da omogočimo neoviran prehod in privabimo obiskovalce v notranjost, to nalogo pa drsna steklena vrata opravljajo z odliko.

Na voljo imamo tudi druge vrste vrat, ki se v poslovnih prostorih odlično obnesejo. To so običajno avtomatska vrata z električnim pogonom. Poleg drsnih vodil lahko koristimo druge možnosti za premikanje vrat. Z električnim pogonom lahko opremimo tudi običajna nihajna vrata, zelo posrečena pa so vrtljiva vrata, ki jih pogosto uporabljamo v poslovnem okolju. Avtomatska vrata morajo imeti eleganten in brezhibno delujoč pogon, prilagojena morajo biti zahtevam okolja. Na ta način lahko dosežemo odličen učinek in pričakujemo zadovoljstvo pri obiskovalcih.

Včasih pa lahko tudi v poslovnih prostorih uporabimo druga vrata, tudi takšna, ki nimajo električnega pogona. Pazimo le na to, da jih lahko še vedno učinkovito upravljamo in varno zaklepamo.