viličarji

Nekaj povsem običajnega je, da na viličarje naletimo v skladiščih in velikih industrijskih objektih, marsikdo pa ne ve, da so lahko viličarji tudi izjemno kakovostni multi funkcijski stroji. Seveda je njihov osnovni namen viličarjev transport, prelaganje palet iz enega mesta na drugega ali pa njihovo nakladanje in razkladanje s tovornjaka, vendar lahko z njimi počnemo še marsikaj drugega, če si priskrbimo še dodatno opremo za viličarje.

Viličarji imajo danes številne priključke, ki omogočajo, da lahko z njimi počnemo različna opravila. Z enim viličarjem tako lahko tudi pometamo, plužimo ali nalagamo hlodovino. Vse, kar potrebujemo, so določeni priključki, ki nam to omogočajo. Ne glede na to, kaj bomo z viličarji počeli, je izjemno pomembno, da izpolnjujejo varnostne in kvalitetne standarde, zato se prepričajte, da imajo ustrezne garancije in certifikate. To je dodatno zagotovilo, da so viličarji pred predajo opravili strokovni tehnični pregled ter uporabno dovoljenje.

Električni viličarji so primerni za notranje prostore

Delovni stroji, kot so tudi viličarji, nam bistveno olajšajo različne delovne procese. Zato ni nič nenavadnega, da gre za izjemno zmogljive stroje, ki so trpežni in hkrati tudi kakovostni. Brez viličarjev bi bilo delo v skladiščih bistveno bolj naporno, oziroma določenega blaga zaradi njegove teže niti ne bi mogli preložiti. Med najbolj priljubljenimi viličarji so električni viličarji, ki jih odlikujejo številne pozitivne lastnosti.

Res je, da boste za električne viličarje morali odšteti nekoliko več denarja, vendar boste kmalu ugotovili, da se vam je nakup splačal. Poleg tega, da so električni viličarji izjemno tihi, pa imajo tudi nizke stroške obratovanja. Za nemoteno delovanje potrebujejo električno energijo, ki jo črpajo iz baterije, zato je potrebno poskrbeti le za to, da je le ta vedno primerno napolnjena. Zaradi tihega delovanja so primerni predvsem za notranje prostore, k temu pa je potrebno dodati tudi to, da je njihovo delovanje brez izpušnih plinov.