Keramične ploščice

V kopalnici potrebujemo kar nekaj večjih kosov opreme, ki jih ne moremo enostavno namestiti v prostor. Kaj lahko se izkaže, da bo treba pri tem opraviti tudi gradbeni poseg, še posebej seveda če se odločamo za opremo, ki je namenjena tovrstni vgradnji. Imamo pa vedno nekaj svobode, da se prilagodimo situaciji, tako lahko dosežemo tudi najboljše možne učinke. Ravno ta oprema je namreč najbolj pomembna in bo ključno odločala o zadovoljstvu stanovalcev. To pomeni, da je pametno zelo dobro načrtovati vgradnjo opreme in delo tudi ustrezno izvesti.

Kazalo vsebine

Ključni kosi opreme

Med večjimi kosi opreme, ki jih najdemo v vsaki kopalnici, je recimo tuš kad, včasih tudi večja kopalna kad. To opremo običajno vgradimo v prostor, kadi obložimo s keramičnimi ploščicami, včasih kombiniramo tudi z drugo opremo. Možnosti je seveda veliko, odvisno od tega, za kakšno opremo se odločimo. Kakšna moderna tuš kad ne zahteva veliko vela, saj so to minimalistični kosi, ki jih enostavno namestimo v kopalnico. Večja kad pa se vgradi v posebej pripravljen kotiček, ki ga nato prekrijejo še keramične ploščice za optimalno funkcionalnost.

Tuš kad je lahko zelo elegantna za vgradnjo, predvsem večje kopalniške kadi pa so lahko tudi precej nerodne. To pomeni, da moramo že vnaprej dobro predvideti, kakšni posegi bodo potrebni. Ne mislimo seveda le na keramične ploščice in drugo površinsko obdelavo, temveč tudi na odtok, vodovod in druge sisteme. Pri tem običajno nimamo toliko svobode, medtem ko lahko keramične ploščice brez težav polagamo na različne načine, tudi po tem, ko je oprema že vgrajena.

Seveda se posvetimo tudi drugim večjim kosom opreme, ki zahtevajo posebno vgradnjo. Običajno gre za opremo, ki jo je treba povezati z vodovodom in drugimi hišnimi sistemi. Enostavnejša je oprema, ki potrebuje le električno energijo, ti kosi so bistveno bolj fleksibilni pri postavitvi v kopalnico.