Kosilnice mulčerji

Da bi travo kar najbolj učinkovito pokosili, se moramo seveda opremiti s pravo opremo. Prava oprema pa je odvisna od tega, ali gre za majhno domačo zelenico, ali pa imamo opravka z večjimi kmetijskimi površinami, ki seveda zahtevajo povsem drugačen pristop.

Na urejenih vrtovih manjših dimenzij so posebej priljubljene kosilnice mulčerji, ki združujejo kar nekaj uporabnih funkcionalnosti. V prvi vrsti gre seveda za kosilnice, zato moramo največ pozornosti nameniti tej funkcionalnosti. Kosilnice mulčerji morajo zagotavljati odlično košnjo, udobje in enostavno uporabo, da lahko kosimo redno in brez težav. Predvsem pa pričakujemo odlične rezultate košnje, torej perfektno pokošeno trato. Takšne kosilnice so posebej primerne za redno košenje. Na srečo je na voljo pestra zbirka modelov, v kateri lahko najdemo pravi kos opreme za praktično vse potrebe. Kosilnice mulčerji se uporabljajo v različnih okoljih, v vsakem primeru pa pričakujemo kakovostno in vsestransko uporabno napravo, ki nas ne bo pustila na cedilu.

Na večjih površinah pridejo seveda v poštev traktorji s primerno kmetijsko mehanizacijo. Predvsem rotacijske kosilnice so uporabne za velike površine, ki jih želimo hitro in učinkovito pokositi. Moramo pa upoštevati dejstvo, da imamo zdaj opravka z dvema kosoma opreme, s traktorjem in kosilnico. V poštev pridejo torej tudi akumulatorji za traktorje, kardani, jermeni in drugi detajli, ki jih ne smemo zanemariti. Akumulatorji za traktorje so pogosto šibka točka, če imamo opravka s kakšnimi večjimi obremenitvami ali pa če pri delu skozi leta ne skrbimo najbolje za naš traktor. Hitro se lahko zgodi, da zaradi obrabe ali obremenitev akumulatorji za traktorje razočarajo ravno v trenutku, ko jih najbolj potrebujemo. Splača se torej imeti kak akumulator na zalogi, da lahko hitro nadaljujemo z delom, če pride do takšne nevšečnosti. Enako velja za druge kose opreme, ki jih uporabljamo pri košnji večjih površin, dobro moramo seveda skrbeti tudi za samo kosilnico.