tlačna stikala

Tlačna stikala se v gradbeni industriji uporabljajo že zelo dolgo časa, saj so zelo funkcionalna in uporabna.

Zakaj se uporabljajo tlačna stikala?

Tlačna stikala se uporabljajo večinoma v klimatskih in prezračevalnih sistemih in so namenjena za kontrolo zračnega tlaka in plinov neagresivnih in nevnetljivih. Uporabna so za domače in industrijske prostore, ki so močno onesnaženi. Tlačna stikala je potrebno pravilno namestiti, prav tako pa tudi redno menjati in jih pregledovati.

Ostale lastnosti tlačnih stikal so tudi, da je ohišje izdelano iz  ABS plastike, vsebuje IP54 zaščito, kontrolira onesnaženost filtrov, ki nastanejo v prostoru, spremljanje tlaka, ki se deli na nadtlak in podtlak, prav tako pa tlačna stikala poskrbijo za prenehanje delovanje električnega grelca v primeru, da je v prostoru premajhna količina zraka. 

Če je zraka v prostoru premalo potem lahko pride do požara ali pa eksplozije, ker je tlak premočan.

Kje se lahko kupijo tlačna stikala ?

Tlačna stikala se lahko naročijo preko različnih ponudnikov, ki svoje izdelke prodajajo na svojih spletnih straneh, možno pa ga je tudi kupiti v fizičnih tehničnih trgovinah. Na spletu je pri izdelku opisan celoten postopek uporabe in iz česa je izdelan, prav tako pa so pri izdelku navedene vse specifike, ki jih mora kupec vedeti, da se odloči pravilno.

Če morda ne veste, katero tlačno stikalo izbrati, potem lahko za nasvet vprašate strokovnjaka, ki vam bo znal najbolje svetovati. Prav tako pa so na spletu tudi slikovna gradiva, ki prikažejo točno določen iskani model tlačnega stikala, ki ga oseba potrebuje. 

Tlačna stikala imajo tudi možnost različnih nastavitev, zato je delo z njimi bolj enostavno in praktično. Na voljo je ogromno različnih modelov in vrst tlačnih stikal, vsak služi svojemu namenu, nikakor pa niso vsa tlačna stikala za vsa področja rabe industrije. 

Večina tlačnih stikal je narejena iz nerjavečega jekla.