televizija v živo

Televizija v živo je za mnoge sodobna praksa ogleda televizijskega programa. Predvsem je televizija v živo priljubljena med uporabniki, ki jim je zelo blizu računalnik, tablica ter druge podobne naprave. Televizijski sprejemnik je zanje manj uporaben, včasih pa že kar preteklost.

Ogled televizijskih vsebin kjerkoli in kadarkoli

Sodoben tempo življenja včasih ali v nekaterih primerih kar pogosto ne omogoča, da bi se televizija gledala v živo neposredno. Osebni urnik se ne sklada s televizijskim programom, točno določena vsebina pa nas zanima. Zato se odločimo za eno od opcij zamika. To je lahko časovni zamik, program posnamemo tretja priljubljena opcija je televizija v živo. Od naštetih opcij je televizija v živo najbolj enostavna, z mobilnimi napravami pa uporabna praktično kjerkoli. Potrebno je imeti dostop do spletne strani oziroma vsebin ter si izbrati primeren čas za njihov ogled. Poleg tega televizija v živo omogoča ogled vsebin na zelo dinamičen način. Pozabimo lahko na izključno možnost ogleda neprekinjeno od začetka do konca. Vsebino lahko na poljubnem mestu prekinemo ter si jo ponovno predvajamo kadar želimo.
Pri mobilni opciji, pa je televizija v živo na ogled kjerkoli. Primerna je za tiste, ki radi televizijski program gledajo ob opravljanju določenih aktivnosti. Ko aktivnost zahteva premik na drugo lokacijo, se na to lokacijo premakne tudi televizija v živo oziroma ogled televizijskega programa in priljubljene serije ali filma. V tem primeru je potrebno predvsem razmisliti o najbolj primerni napravi in tehnični podpori. Majhne naprave so enostavne za premikanje in na splošno praktične, večje in velike pa omogočajo bistveno boljšo sliko. Zato so majhne naprave boljše za tiste, ki jim je bolj pomembna odlična mobilnost. Zanjo pa so pripravljeni nekoliko žrtvovati kakovost slike ali je bolj kot slika pomemben zvok. V drugem primeru je mobilnost žrtvovana v prid boljše kakovosti slike. Dobra kakovost slike je v takih primerih praktično razlog, zaradi katerega je izbrana opcija televizija v živo, ki jo med drugim omogoča ponudnik T-2..