suhomontažna dela

Med dela, ki jih opravljamo, preden se vselimo v novo stanovanje ali po prenovi starega, sodijo tudi prav posebna dela, ki jih imenujemo suhomontažna dela. Mednje sodijo predvsem pregradne stene, stenske obloge, suhi omet, obloge stebrov in nosilcev, stropne in podstrešne obloge in suhomontažni estrihi. Če bi tovrstna dela oziroma suhomontažna dela primerjali s klasično gradnjo, bi kaj kmalu prišli do zaključka, da imajo suhomontažna dela veliko večje prednosti od klasičnih.

Med najvidnejše prednosti sodijo tiste, ki so povezane tudi z izdelavo dekorativnih in funkcionalnih konstrukcij. Sicer pa za suhomontažne konstrukcije velja, da lahko izpolnijo prav vse zahteve, in sicer po požarni, toplotni, zvočni in tudi zaščiti, ki je povezana z vlago.

Ena od njihovih številnih prednosti je tudi ta, da močno skrajšujejo čas gradnje. Za to obliko je namreč značilno, da ne vsebuje prav nobene vlage in tako popolnoma odpadejo tudi ustrezni čakalni časi. Izdelano stavbo lahko še v istem trenutku koristimo. Že takoj na začetku je na vidiku povsem zdrava prostorska klima.

Znano je tudi, da suhomontažna dela omogočajo povsem enostavno vgradno inštalacij. Ni namreč potrebnega dodatnega zamudnega dolbenja.

Najboljša zvočna izolacija za naš dom

Hrup je lahko za vsakogar izmed nas zelo moteča stvar. Raziskave kažejo, da nekateri ljudje, ki so na hrup še posebej občutljivi, lahko zaradi prevelike količine hrupa tudi zbolijo. Tudi zato je potreba po zvočni izolaciji tako pogosta.

Lahko celo rečemo, da zvočna izolacija še nikdar ni bila tako priljubljena kot je v današnjem času. Pri tovrstni storitvi so potrebi prav posebni materiali, ki nam bodo zagotovili, da bo tovrstna izolacija le najboljša in da nam bo dovolj dolgo časa služila.

Zvočna izolacija ima številne prednosti. V ospredju je izolacija zunanjega hrupa proti notranjosti objekta; zmanjšanje prenosa zvoka iz enega prostora v drugega; zmanjšanje prenosa zvoka iz notranjosti objekta v zunanji prostor pri močnih izvorih hrupa; doseganje optimalne zvočne klime, še posebej v zelo velikih prostorih.