Strešne kritine za odlično zaščito ostrešja

Strešne kritine so del vsake stavbe. Kadar gradimo hišo ali prenavljamo starejšo streho, moramo dobre premisliti kakšno strešno kritino bomo uporabili. Pri načrtovanju nove strehe, moramo misliti na več dejavnikov, ki vplivajo na to, ali bo naša streha kakovostno narejena ali ne. Nikakor ne moremo izpustiti izolacije, ki je ravno tako pomembna kor zunanja kritina. 

Strešne kritine pa morajo postaviti pravi krovci, ki so mojstri in bodo našo streho zagotovo dobro obložili. Pri slabo prekriti strehi se namreč hitro opazijo posledice. Največkrat je do zamakanje strehe, ki nam naredi veliko škode. Pri izdelavi strehe moramo upoštevati tudi območje in okolje v katerem živimo.  V kolikor v kraju kjer živimo velikokrat piha močna burja, bo morala biti strešna kritina prilagojena za burjo. Če živimo v gorskih predelih, kjer je pozimi veliko snega, pa bo morala naša streha biti takšna, da bo prenesla tudi večje količin snega. 

Strešne kritine lahko nadomestijo tudi staro streho. V takšnih primerih, preden na novo pokrijemo streho pokličemo strokovnjake, ki bodo pregledali tudi ostale dele ostrešja in nam povedali ali moramo opraviti še kakšna dodatna dela ali ne. Le tako bomo na koncu prekrivanja strehe z gotovostjo vedeli, da smo opravili dobro delo. 

Kazalo vsebine

Lesena okna za naš novi dom

Lesena okna so ponovno postala zelo aktualna. Veliko let so jih neprestano zamenjevala plastična okna, ki se v današnjem času nahajajo v skoraj vseh objektih v Sloveniji. Plastika zelo dobro tesni, zato so lastniki stanovanj in hiš hoteli svoj dom zaščititi z uporabo plastičnih oken. 

Lesena okna pa so naravi veliko bolj prijazna. Les je v Sloveniji odličen material in ga je v naravi izredno veliko. Okna, ki jih dandanes izdelujejo iz lesa so seveda narejena drugače kot tista, ki so jih izdelali pred leti. Zato smo lahko prepričani, da bomo z vgraditvijo lesenih oken popolnoma zadovoljni.