Steklene stene

Ali imate v načrtu pregraditev prostorov na več manjših? Za to lahko uporabite gips plošče ali kakšen drug gradbeni material, lahko pa se odločite za hitro in enostavno preoblikovanje prostorov s steklenimi stenami. Steklene stene predstavljajo elegantno in funkcionalno rešitev še posebej v situacijah, ko gre za renovacijo ali preureditev prostorov. Še posebej so postale priljubljene v večjih poslovnih objektih, kjer celoten prostor še vedno deluje kot eno, na drugi strani pa imajo zaposleni ravno prav veliko mero zasebnosti za nemoteno delo.

Steklene stene so izdelane iz aluminijastih profilov katerih polnilo je varnostno kaljeno steklo ali termopan steklo v različnih debelinah. Najbolj pogosto se izbirajo debeline od 20 do 50 mm, ki zavzemajo zelo malo dodatnega prostora. Steklene stene so lahko izdelane tudi iz mlečnega stekla, ki s svojim zamegljenim videzom ustvarja občutek zasebnosti. Steklo in aluminij tudi ne zahtevata posebnega vzdrževanja, zato zagotavljata dolgo življenjsko dobo.

Alu vrata so danes obvezen del vsake moderne gradnje

V današnjih modernih gradnjah, so odprti prostori in velike panoramske steklene stene vedno bolj v ospredju. Velike steklene površine omogočajo, da pride v notranje prostore dovolj naravne svetlobe, ki je pomembna tako v bivalnih prostorih kot tudi poslovnih prostorih. Zato ni nič nenavadnega da so tudi alu vrata postale obvezen del skorajda vsake moderne gradnje.

Ker so profili ozki in dajejo eleganten videz aluminijaste konstrukcije, omogoča moderen dizajn aluminijastih vrat večji delež steklenih površin. Steklene površine so lahko popolnoma prozorne, lahko so izdelane iz mlečnega stekla in tako rahlo zamegljene, lahko pa so nanje, za popestritev, aplicirane različne folije. Sodobna moderna alu vrata odlikuje nevidno okovje in ergonomsko oblikovani ročaji, ki omogočajo različne načine odpiranja. In tudi za varnost je popolnoma poskrbljeno. Alu vrata so tudi protivlomno in požarno zaščitena, zato je strah pred neljubimi nesrečami popolnoma odveč.