Steklene predelne stene

Pri izbiri stanovanjske opreme imamo zelo velik vpliv na to, kakšna bo končna podoba stanovanja in končna izkušnja pri bivanju v njem. To pomeni, da moramo biti pri izbiri zelo pozorni na različne lastnosti opreme, po kateri posegamo. Seveda moramo na prvo mesto postaviti ključne funkcije, navsezadnje gre za opremo, ki jo bomo neposredno uporabljali. A to še ne pomeni, da ne moremo hkrati izkoristiti še nekaterih drugih lastnosti sodobne opreme, s katero lahko dosežemo odlične učinke.

Vzemimo za primer predelne stene, ki jih uporabljamo za razmejevanje prostorov. Odločimo se lahko za steklene predelne stene, ki takoj ponudijo čisto drugačen učinek. Največja razlika je seveda v tem, da prepuščajo svetlobo, omogočajo pa tudi prehod pogleda. Steklene predelne stene sicer lahko na različne načine obdelamo, kar pomeni, da imamo na dlani še celo vrsto drugih učinkov, ki jih lahko dosežemo s to opremo. V vsakem primeru pa lahko dobro razmejimo prostore, dosežemo vse potrebne funkcionalne učinke, v končni fazi pa zagotovimo odlično izkušnjo pri uporabi prostorov. Steklene predelne stene so ravno zato zelo priljubljene v moderno oblikovanih in opremljenih stanovanjih.

Kazalo vsebine

Ne pozabimo na pohištvo

V praksi ima še bolj pomembno vlogo pohištvo, ki ga neposredno uporabljamo. V poštev pridejo različni kosi, pomembni so recimo predvsem stoli. V sodobnih stanovanjih so zelo priljubljeni barski stoli, ki jih uporabljamo v kuhinjah z visokimi pulti. Prav tako se barski stoli uporabljajo ob kuhinjskih otokih, kjer so idealni za uporabo pri kakšnih krajših obrokih ali druženju. Seveda pa barski stoli predstavljajo le dodatek, v stanovanju še bolj potrebujemo prave jedilne stole, ki so po navadi precej vsestranski, v poštev pa pride še vso drugo ključno pohištvo. V vsakem primeru imamo spet odločitev med funkcionalnim in dekorativnim pohištvom, najboljši učinek pa ponujajo kosi, ki imajo med obema poloma dober kompromis glede na naše potrebe.