Spletno nakupovanje

spletno nakupovanje

Spletno nakupovanje je čezadlje bolj priljubljeno, saj se spletne trgovine razvijajo in omogočajo enostavne in hitre nakupe, nekatere tudi hitro dostavo in posebne ponudbe.

Spletne trgovine nam omogočajo nakup preko spletna na udoben in enostaven način. Slovenci smo kar dobro posvojili spletno nakupovanje, kjer kupujemo tako od doma, kot iz tujine. Velikokrat so nakupi v spletni trgovini še cenejši, kot v fizični, saj prodajalci uporabljajo različne akcijske kode, da privabijo kupce.

nasveti za spletno nakupovanje

Nasveti za spletno nakupovanje

Najboljši dnevi za nakupovanje so praznični dnevi. Takrat prodajalci običajno prirpavijo odlične ponudbe s popusti, ki se jim ne moramo upreti. To so lahko popusti, brezplačna poštnina, kuponi, akcijske cene,…

Največ znižanih izdelkov boste v spletnih trgovinah našli od srede do petka. Pozorni pa bodite pri ponudbah, ki so časovno omejene. Primerjajte cene med različnimi spletnimi trgovinami in izberite najbolj ugodne izdelke.

Pogostokrat lahko dobite popust za prvo spletno nakupovanje ali obisk spletne trgovine, ki ga lahko izkoristite. Spremljajte tudi prodajo preko socialnih omrežjih – faceboko in instagrama, saj prodajalci pogosta tam objavljajo akcije in popuste, ki se bodo zgodili.

Če večkrat kupujete preko določene spletne strani, se na njej tudi registrirajte in prijavite, na kupujte kot gost, saj morda s prijavo pridobite še dodatne akcijske ponudbe.

Pri nakupu preko spleta morda prejmete na mail tudi promocijsko kodo, ki jo lahko uporabite pri naslednjem nakupu.

Če se odločate za nakup oblačil preko spleta se pozanimajte o velikosti, preglejte ocene in povratne informacije, da se prepričate, da je izdelek tak, kot pričakujete da bo.

Bodite pozorni tudi pri poštnini, kadar naročate iz tujine, saj ta zna biti draga. Nekatere spletne trgovine pa omogočajo nakup izdelkov do doloečene vrednosti, nad katero je potem poštnina brezplačna (na primer pri nakupu nad 50 eur je poštnina brezplačna).