Servis kmetijske mehanizacije

Servis kmetijske mehanizacije je potreben po celotni Sloveniji. Večina kmetov išče kvalitetne serviserje, ki bi omogočili kakovostno servisiranje traktorjev, kombajnov in balirk. To so namreč naprave, ki jih najpogosteje uporabljajo na slovenskih kmetijah. Balirke se uporablja za spravilo sena, ki se ga pozimi uporablja za krmo. 

Servis kmetijske mehanizacije se mora redno opravljati tudi na kombajnih, ki se v poletnem času, ko nastopi obdobje žetve, izredno obremenjeni. Ker pa nato celo jesen in zimo počiva, se velikokrat zgodi, da se pokvari ravno takrat, ko ga najbolj potrebujemo. Da se izognemo neprijetnim presenečenjem, je zelo pomembno, da vse naprave, ki jih imamo v lasti, pred uporabo odpeljemo na servis. Le tako bomo naprave zagotovo dolgo uporabljali. 

Servis kmetijske mehanizacije lahko naročimo pri vseh mehanikih, ki imajo izkušnje tudi s popravili traktorjev. Veliko kmetov se tako najraje obrne kar na najbližjega mehanika, ki mu zaupajo. Kdor ima v lasti le en traktor, bo zagotovo želel, da ga popravi le izkušeni mehanik. 

Popravilo kardanov pri najboljših strokovnjakih

Popravilo kardanov, ki se uporabljajo za kmetijsko mehanizacijo, je pomembno opravilo, ki ga znajo opravljati le redki posamezniki in strokovnjaki na področju kardanskih gredi. Ko izbiramo novi kardan, lahko izbiramo med različnimi blagovnimi znamkami, ki so na voljo. Na voljo imamo kardane blagovne znamke Cerjak, Walterscheid, Eurocardan, Comer in še bi lahko naštevali. 

Popravilo kardanov je smiselno takrat, ko kardanska gred ni preveč poškodovana. Ker s pomočjo kardana na traktor lahko priključimo tudi zelo težke delovne stroje in priključke, se velikokrat zgodi, da se gred okvari ali celo zlomi. Ker nakup novega kardana ni tako ekonomičen, ga je vredno popraviti. 

Popravilo kardanov ni enostavno opravilo, je običajno izvedeno v nekaj dneh. Če strokovnjak za popravila opazi, da je okvara preveč zahtevna, nam svetuje, da si raje kupimo novega ali da nam ga izdelajo po meri.