OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Znano je, da rastline iz sončne svetlobe najhitreje pridobijo vso energijo za rast, zato je svetloba za rastline še kako pomembna. Rastlina mora biti svetlobi izpostavljena v karseda naravnem ciklu, saj s tem nemoteno skrbi za rast v vseh razvojnih fazah rastline. Če je svetlobe preveč, govorimo o negativnim vplivom svetlobe, kar lahko privede tudi do svetlobnega stresa. Če so rastline svetlobi izpostavljene v precej nenaravnih ciklih, lahko pride do poškodb in oviranja naravnih procesov rasti, kar privede do deformacije rastline.

Da bi lahko z notranjim gojenjem čimbolj poustvarili naravne cikle je časovno stikalo za luč najboljša izbira, saj z njim lahko sami reguliramo svetlobo, ki je še kako pomembna za rast rastlin, s tem pa omogočimo rastlini poln razvoj in bogat pridelek. Danes nam že vsako časovno stikalo za luč omogoča, da z nekaj nastavitvami ljubitelji botanike lahko sami poustvarijo ustrezne pogoje, ki jih rastline potrebujejo. Ker je časovno stikalo za luč lahko za uporabo, saj regulacijo svetlobe opravi kar samo in ker ima dolgo življenjsko dobo, je priljubljeno tako med začetniki kot tudi izkušenimi ljubitelji rastlin.

Aptus za razvoj polnega potenciala rastlin

Poznavalci in novinci, ki vzgajajo rastline v notranjih prostorih vedo, da je za normalno rast in razvoj rastlin potrebna tudi ustrezna linija organskih in organsko – mineralnih hranil ter bio stimulansov, ki podpirajo razvoj rastlin. Samo zares dobra gnojila ter drugi izdelki, potrebnimi za rast lahko rastlini ponudi vse pogoje za razvoj. Za to skrbi podjetje Aptus, ki je skozi intenzivne biološke raziskave prišlo do razvoja najrazličnejših izdelkov za podporo pri rasti rastlin v notranjih pogojih in s tem pomagalo tako začetnikom kot tudi izkušenim pridelovalcem. Izdelki Aptus zagotavljajo najboljše zaporedje hranil in drugih stimulansov, ki rastlini dodatno povečajo možnosti, da izkoristi svoj polni potencial.