Soča rafting

Vsi, ki svoj prosti čas radi preživljajo v naravi, že dobro poznajo nekatere možnosti, ki jih nudi Posočje. Ravno v tem koncu Slovenije so namreč najbolj ugodni pogoji za razne aktivnosti na prostem – na voljo imamo neokrnjeno naravo, prostrana pobočja in visoke gore, predvsem pa nam atraktivne opcije ponuja reka Soča, ki poleti vabi trume turistov, ki želijo preizkusiti razne adrenalinske in druge dogodivščine. Kar nekaj možnosti imamo pri raziskovanju reke in okolice, splača se seveda izkoristiti priložnosti in pridobiti nove nepozabne spomine.

Soča rafting

Najbolj priljubljena opcija je bržkone Soča rafting, ravno ta aktivnost v Posočje privabi veliko število obiskovalcev. Ne moremo pa vedno računati na to, da bo rafting ponudil dobre pogoje za raziskovanje reke – gre namreč za družabno aktivnost, v katero je vključeno še marsikaj drugega! Gotovo bo celotna izkušnja zelo zabavna in zanimiva, poleg tega Soča rafting ponuja edinstveno perspektivo pri raziskovanju reke. 

Soteskanje Soča

Alternativa za tiste, ki se želijo izogniti gneči v gumijastih čolnih in bi se morda tudi nasploh radi nekoliko oddaljili od poletnega vrveža, je soteskanje. Soča ima kar nekaj pritokov, ki v pobočja okoliških hribov režejo globoke soteske, s tem pa ustvarjajo idealne pogoje za to aktivnost. Nič čudnega, da gre za zelo priljubljeno izbiro, po kateri je v zadnjih letih vedno več povpraševanja. Ne moremo pa računati na to, da bo za soteskanje Soča sama ponudila kakšne dobre možnosti, boljša izkušnja nas čaka v ožjih in globljih kanjonih njenih pritokov. Ravno to je idealna izbira za tiste, ki želijo raziskovati neokrnjeno naravo, pri tem pa premagovati razne ovire, ki jih postavlja naravni poligon pri prehodu sotesk.

Med drugimi opcijami najdemo še marsikaj zanimivega, recimo še kajak ali vodni bob, če želimo ostati na vodni gladini. Lahko pa se podamo tudi v okolico, ki ponuja edinstven razgled nad Sočo in soško dolino.