Prostor lahko najbolj izkoristijo kotne sedežne garniture

Če imamo kot prostor za kavč na voljo le malo prostora moramo zares temeljito premisliti kaj želimo imeti v prostoru in kako to postaviti, da ga lahko izkoristimo najbolj optimalno kar se da. Kar se tiče rešitve za kavč se najbolj uporabne izkažejo kotne sedežne garniture, ki jih lahko direktno postavimo v kot in hkrati dobimo veliko prostora za sproščanje, vendar ne žrtvujemo prostora na tleh. 

Skoraj vse kotne sedežne garniture lahko kupimo tako, da so do neke mere modularne. Ali lahko spreminjamo smer, v katero gleda dodaten krak, mogoče lahko menjamo dolžino posameznega dela, ali pa so bolj dobesedno modularne in imajo vključen mehanizem s katerim lahko raztegnemo nekatere sedežne garniture v ležišče. Ne glede na to, kako delujejo sedežne garniture bomo lahko marsikaj dosegli tako ,da se pozanimamo ali direktno pri proizvajalcu ali pri bolje založenih prodajalnah pohištva, kaj lahko dejansko naredimo, da se bodo potencialne sedežne garniture čim bolje prilegale našemu prostoru.

Niso vse sedežne garniture primerne za vsak prostor in tudi prej, ko smo omenjali kotne sedežne garniture, ki so načeloma precej prilagodljive, imajo svoje omejitve. Skoraj nihče namreč ne bi priporočal, da spravimo kotno garnituro v zelo majhen prostor kot je recimo garsonjera, ker četudi lahko služi kot dodatno ležišče v primeru obiskov, lahko popolnoma enako dosežemo tudi z nekoliko manjšo garnituro, s tem pa prihranimo na prostoru, ki ga le ta zaseda, prav tako pa nekoliko tudi na denarju, saj so lahko kotne sedežne garniture precej dražje kot ostale sedežne garniture, še posebej, če želimo variacije z veliko dodatnimi možnostmi, ali pa če se odločimo, da bodo prevlečene v usnje.

Ne glede na to, kaj se na koncu odločimo pa moramo vedeti, da je sedežna garnitura investicija, ki nam bo služila kar nekaj let in se ne smemo ustrašiti nekoliko višje cene.