eletrična drsna vrata

Ko oblikujemo svoje notranje prostore moramo predvsem razmišljati o tem, da so prostori, ki jih oblikujemo in zasnujemo takšni, da bomo lahko vedeli, da bodo lahko dolgo časa v uporabi. Kolikor se dobro sliši ideja tega, da bi imeli spalnico v drugem nadstropju obstaja resen pomislek glede tega, kako dolgo bomo lahko dejansko tudi prišli v drugo nadstropje. Enako pa velja tudi za del doma, na katerega prav redko pomislimo in sicer nekaj, brez česar hkrati sploh ne bi mogli živeti, oziroma bi se lahko počutili precej neprijetno – vrata.

Prav vsaka vrata v hiši morajo imeti nek namen. Pa naj bo to samo strogo ločevanje sob, mogoče to ,da želimo v prostoru imeti neko zasebnost, ali pa preprosto, da ne želimo ,da bi vonjave uhajale iz recimo kuhinje, v druge bivalne prostore. Če se odločimo za to, da bomo namestili vrata povsod, kjer je to pomembno, pa moramo namestiti prilagojena električna drsna vrata tam, kjer lahko vnaprej vidimo, da obstajajo težave, če bi ta vrata morali odpirati, ko smo gibalno ovirani, ali preprosto imamo polne roke.

Najboljši primer tega je kuhinja, kjer pogosto nameščamo vrata zaradi vonjav in nevarnosti vročih površin. Če namestimo električna drsna vrata namesto navadnih vrat lahko vedno vemo, da se nam bodo vrata avtomatično odprla, ko se jim približamo, se pravi bomo lažje nesli krožnike iz kuhinje v jedilnico in nazaj. Prav tako pa to pomeni, da bodo električna drsna vrata pomagala ohranjati ta prostor polno funkcionalen, četudi bomo recimo na invalidskem vozičku, ali če bomo drugače gibalno ovirani. Ne glede na to, kakšna bo prihodnost, kuhinja nam bo vedno dostopna. Prav tako se lahko električna drsna vrata vgradijo na vhod za lažje prinašanje nakupov v hišo, ali samo zato, da omogočimo večjo prehodnost med prostori v osrednjem prostoru.