Prezračevanje hiše

Prezračevanje hiše je izredno velikega pomena, saj s pomočjo čistega in svežega zraka ohranjamo zdravje vseh članov svoje družine. Ravno zato je zelo pomembno, da vsaj enkrat na dan dobro prezračimo svoj dom. Ker pa veliko ljudi ne živi na vaseh ampak v mestnih okoljih je zelo pomembno da se omogočajo tudi drugačni načini prezračevanja. 

Prezračevanje hiše lahko seveda na klasičen način, ča pa se odločamo, da si bomo zgradili nov dom, je pametno razmisliti o centralnem prezračevalnem sistemu, ki nam bo omogočal vnos kvalitetnega zraka v dom. Čeprav se na prvi pogled centralno prezračevanje lahko zdi zelo zahteven projekt, nam ga bodo strokovnjaki postavili izredno hitro. Zato je tudi pomembno, da ga načrtujemo že v samem začetku gradnje doma. 

Prezračevanje hiše nam bo skozi vse mrzle mesece čistilo zrak in nam omogočalo dihanje zdravega in čistega zraka, ki nam bo zagotavljal, da bomo skozi celotno zimo zdravi. Če je v hipi odličen zrak, to pomeni, da bomo v pljuča dovajali le kakovosten kisik, ki nam bo zagotavljal obilo zdravja. 

Prezračevanje z rekuperacijo za toplot stanovanje 

Prezračevanje z rekuperacijo je odlično za vse, ki si pozimi ne želijo prezračevati, saj nočejo ohlajati svojega doma. Hladen zrak lahko zelo hitro povzroči, da prostor v hiši postane neprijeten in hladen. Tako se zlasti v primeru majhnih otrok zelo velikokrat zgodi, da starši pozabijo na prezračevanje, saj si ne želijo, da bi kdo izmed otrok zbolel. 

Prezračevanje z rekuperacijo je za družine z majhnimi otroki še toliko bolj pomembno, saj otroci potrebujejo veliko svežega zraka, ker se neprestano premikajo, tekajo in se igrajo. Takrat se kakovosten zrak znotraj prostora tudi veliko hitreje porabi in zato je dobro, da imamo prezračevalno napravo, s katero lahko neopazno prezračimo vsak prostor v hiši. 

Prezračevanje z rekuperacijo pa bo poskrbelo, da bo zrak vedno topel.