računalniki

Trg prenosnikov je zelo širok in izjemno razgiban. Veliko povpraševanja je v praktično vsakem cenovnem razredu – na enem koncu spektra prevladujejo manj zahtevni kupci, ki ciljajo na nizko ceno in vsestransko uporabnost računalnikov pri vsakdanji uporabi, na drugem koncu pa najdemo zahtevne uporabnike, ki potrebujejo zmogljiv prenosnik za resno delo ali za igranje računalniških iger. Predvsem v višjem cenovnem rangu je torej veliko povpraševanja po izdelkih, ki morajo odgovarjati različnim zahtevam in pričakovanjem uporabnikov.

Takšno nalogo bodo brezhibno opravljali le dovršeni prenosniki, ki so svoji vlogi dobro prilagojeni. Že na prvi pogled jih lahko prepoznamo, pravzaprav lahko veliko izvemo že na podlagi znamke. Prenosnik Dell je recimo varna izbira za poslovne uporabnike, ki se želijo opraviti z elegantnim in zmogljivim prenosnikom za službeno uporabo. Posebej prepričljiva je ta znamka v segmentu elegantnih mobilnih naprav, ki jih lahko vzamemo s seboj na vsako pot. Pravzaprav je verjetno prav prenosnik Dell tisti, na katerega najprej pomislimo, če nas zanima napreden ultrabook. To seveda ne pomeni, da pod to znamko ne najdemo drugih izdelkov, je pa asociacija potrdilo zanesljivosti in ugleda tega proizvajalca med zahtevnejšimi uporabniki. Prenosnik Dell bo pri teh gotovo upravičil zaupanje.

Med zahtevnejšimi uporabniki so tudi tisti, ki potrebujejo prenosnik za igranje računalniških iger. Pri tem pridejo v poštev ASUS prenosniki, ki so prilagojeni prav temu namenu. Specializiranih igričarskih prenosnikov ni veliko, predvsem pa ni veliko takšnih, ki bi se v tej vlogi res odlično izkazali, zato ASUS prenosniki v nekaterih primerih skorajda nimajo konkurence. Znamka je znana po tem, da pri izbiri konfiguracije ne sklepa kompromisov in lahko tudi v mobilni napravi ponudi vrhunsko igričarsko izkušnjo. Seveda spet ugotovimo, da tudi ASUS prenosniki v višjem rangu niso omejeni le na eno vlogo – ta znamka slovi po prenosnikih, ki se ponašajo z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno.