Karcher K7 je optimalen visokotlačni čistilec za vse tiste, ki potrebujejo nekaj več in sicer skoraj profesionalni čistilec, ki je kos prav vsaki nalogi, ki mu pride na poti. Ne glede na to, za kaj potrebujete svoj visokotlačni čistilec, Karcher K7 vam bo vedno prišel prav v te smislu, da ni naloge, ki je ne bi bil zmožen opraviti. Poleg tega, da ima površinsko zmogljivost kar na 60 m2/h., kar pomeni, da bo prav zagotovo kos vsaki, še tako trdovratni umazanijo. Ne glede na to, ali ste se odločili za Karcher K7 zaradi zmogljivosti, ali cele vrste nastavkov, ki omogočajo različne tipe čiščenja, to je stroj, ki vam bo vedno stal ob strani. Dejstvo, da je Karcher K7 zasnovan po stopinjah še močnejših in zmogljivejših industrijskih naprav lahko priča o tem ,da nas nikoli ne bo pustil na cedilu, vseeno pa se lahko najhujše zgodi tudi najboljšim tako da lahko velja, da je tudi Karcher K7.

Kadar se zgodi, da se z vašo napravo dogaja nekaj nepredvidljivega, mora biti prvi naslov vedno pooblaščen servis Karcher. Razlog za to je relativno preprost in sicer se nanaša na dejstvo, da so to naprave, ki so narejene na izjemno visokem tehnološkem nivoju, kar pa tudi pomeni ,da za njihov servis oziroma redno vzdrževanje pogosto potrebujemo specialno orodje, ki ga nima na voljo prav vsak domači mojster. Prav tako velja, da je le servis Karcher pooblaščen, da diagnosticira potencialne težave z vašo napravo in določi potrebne ukrepe, da lahko poskrbite za dolgotrajno dobrobit vaše naprave. 

Za vsako napravo je treba skrbeti posamično in z dodatno pozornostjo predvsem na tiste lastnosti, ki jih sicer sprva sami ne bi mogli opaziti, predvsem pa je naloga lastnika naprave da servis Kärcher obvesti, če je slučajno poskušal sam popraviti napravo, saj to mogoče spremeni smer diagnostike in pomaga strokovnjakom, da prej odkrijejo prvotno napako.