nahrbtna kosilnica

Pri košnji domačega vrta smo postavljeni pred dokaj zahtevno nalogo. Ne moremo se zanesti kar na vsako kosilnico, temveč moramo premišljeno izbrati napravo, ki se bo v dani situaciji res kar najbolje obnesla. Ker imamo na voljo zelo širok spekter izdelkov te vrste, izbira verjetno ne bo povsem enostavna. A prav zaradi široke ponudbe smo lahko prepričani, da bo moč na trgu najti idealno rešitev za vsak vrt.

Morda bo pravi odgovor ponudila že enostavna nahrbtna kosilnica. Takšne kosilnice so navsezadnje zelo vsestranske, saj jih lahko enostavno ročno upravljamo. Posebej dobro se obnesejo na manjših površinah, kjer se soočamo z vogali in podobnimi ovirami. Tam ne moremo kositi z večjimi kosilnicami, medtem ko nahrbtna kosilnica omogoča, da z njo dosežemo prav vsak kotiček. Na ta način dosežemo brezhiben končni učinek. Večje površine seveda kosimo z večjimi kosilnicami, ki so bolj primerne za tak namen, ima pa nahrbtna kosilnica na praktično vsaki površini pri zaključnih delih pomembno vlogo.

Nekatere vrtne kosilnice so namenjene nekoliko večjim vrtovom, a vseeno ciljajo na čisto običajne domače uporabnike. To so razne samohodne kosilnice, ki so zelo elegantne, dokaj poceni in dovolj zmogljive, da lahko z njimi delo brezhibno opravimo. Posebej privlačne so sodobne akumulatorske kosilnice, seveda pa so na voljo tudi bencinske. Ta segment predstavlja odgovor na potrebe večine domačih uporabnikov.

Zahtevnejši uporabniki potrebujejo naprednejšo opremo. Običajne vrtne kosilnice ne pridejo več v poštev, izbrati bo treba sedežno kosilnico oziroma vrtni traktor za košnjo večjih površin. Prav tako lahko izberemo tudi robotsko kosilnico, ki prinaša prednosti sodobne tehnologije. S takšno opremo lahko zelo uspešno odgovorimo na kakšne specifične potrebe, predvsem pa v končni fazi zagotovimo brezhiben rezultat pri delu na prostem. Brezhibno pokošena zelenica upravičuje investicijo, ki jo bo treba pripraviti za nakup nekoliko zmogljivejše in naprednejše vrtne kosilnice.