Projektor

Za kakovostne projekcije moramo seveda imeti dobro opremo. Na tem področju je opazen velik napredek tehnologije, tako da lahko pričakujemo zelo dobre rezultate, če se poslužimo napredne opreme. Najbolj pomembna komponenta celotnega sistema je seveda projektor, ravno pri tem smo posebej pozorni na to, da posegamo po novejših modelih, ki lahko z raznovrstnimi inovacijami ponudijo mnoge prednosti, v končni fazi pa odlično izkušnjo pri izvedbi projekcij. Ne zanemarjamo pa ostale projekcijske opreme, predvsem seveda projekcijskega platna.

Kazalo vsebine

Napreden projektor

Za staro projekcijsko opremo so bile značilne naprave, ki so za osvetljevanje uporabljale žarnice. Žarnice za projektor pomenijo veliko nevšečnosti, predvsem visoke stroške na dolgi rok ter veliko dela z vzdrževanjem in menjavanjem. Poleg tega pa žarnice za projektor v praksi ne morejo ponuditi kdove kako prepričljivega rezultata. Naprave višjega kakovostnega ranga sicer lahko zadostijo potrebam uporabnikov, a s tega vidika je gotovo bolje pobrskati po ponudbi novih izdelkov, ki se z novimi tehnologijami veliko bolje odrežejo.

Danes je smiselno izbrati projektor, ki za osvetlitev uporablja LED diode. S tem se takoj izognemo mnogim pomanjkljivostim, ki jih imajo žarnice za projektor, pričakujemo lahko zanesljivo in kakovostno delovanje, na dolgi rok pa bodo stroški izjemno nizki. Res je, da bo LED projektor v izhodišču verjetno dražji, ne bo pa stroškov z menjavanjem žarnic, prav tako pri delovanju ne bo tako visoke porabe energije. Navsezadnje pa ceno gotovo upravičujejo tudi boljše lastnosti, predvsem visoka ločljivost in svetilnost, kar zagotavlja odlične projekcije v vsakem okolju.

Dodatna oprema

Tudi dodatna projekcijska oprema je deležna stalnega razvoja. Predvsem mislimo na projekcijska platna, ki ponujajo odlično podlago za prikaz čudovitih projekcij. Sama platna so zelo dovršena in omogočajo optimalen izkoristek zmogljivosti projektorja, res bodo prišle do izraza lastnosti, kot sta ločljivost in reprodukcija barv. Poleg tega pa imajo platna seveda tudi vedno bolj napredne sisteme pomikanja in pospravljanja.