Posteljnina za občutljivo kožo

Morda bi si mislili, da smo v lastnem domu povsem na varnem pred raznimi alergeni in drugimi obremenitvami, ki lahko vplivajo na zdravje in počutje, a v resnici smo v nekaterih primerih tem vplivom tudi doma zelo izpostavljeni. Pravzaprav bodo to občutili celo tisti, ki nimajo posebnih alergij, imajo pa občutljivo kožo. V postelji se lahko izkaže, da so že rjuhe pregrobe za takšno kožo, zato moramo biti pri izbiri posteljnine posebej pozorni.

V vsakem primeru je smiselna uporaba kakovostne posteljnine, priporočljiva je tudi antialergijska prevleka, ki prepreči vpliv pršic in drugih vsiljivcev. Seveda antialergijska prevleka ni dokončna rešitev, veliko bolje je skrbeti za higieno in čistočo ter opremo spalnice redno prati, a v praksi lahko tudi takšni izdelki naredijo veliko razliko. Nenazadnje pa je sodobna oprema v veliki meri že sestavljena iz materialov, ki do pršic in drugih vsiljivcev ni posebej prijazna, tako da bo antialergijska prevleka za vzglavnik ali odejo lahko vključena že v čisto osnoven komplet posteljnine. Če imamo težave z alergijami, je smiselno takšni opremi seveda posvetiti nekaj več pozornosti.

Gotovo pa moramo izbrati posteljnino, izdelano iz udobnih in prijetnih materialov. Ti namreč neposredno vplivajo na kožo, zato iščemo posebno udobje – spet ne gre le za tiste, ki imajo posebne težave z občutljivo kožo, gotovo bodo udobne rjuhe velik plus tudi za vse druge, ki cenijo udobje pri spanju.

Običajno izbiramo posteljnino iz naravnih materialov, prevladuje predvsem bombaž, ki je lahko že povsem dobra izbira. Za nekoliko bolj prestižno velja svila, ki ponuja prav poseben učinek in lahko zagotovi pravo rešitev v primeru občutljive kože. V vsakem primeru pa opravljajo rjuhe še druge pomembne naloge, ne le zaščite kože, tako da je treba pomisliti na celotno kombinacijo lastnosti, ne le na eno značilnost. Le tako lahko izberemo posteljnino, ki bo omogočila udoben in prijeten spanec.

V nadaljevanju predstavljamo kvalitetno posteljnino za vsak letni čas, ki je hkrati udobna in zagotavlja zdrav spanec.

Za poletje je ponavadi značilno, da so temperature nekoliko višje in da se zaradi tega vedno ne počutimo ravno udobno. Zato moramo v veliki meri kar sami poskrbeti, da se primerno hladimo. To lahko naredimo z različnimi napravami in pa tudi materiali, ki so narejeni tako, da nas primerno hladijo. Pri tem mislimo tudi na odeje, ki jih uporabljamo pri spanju. Če nam je poleti med spanjem prevroče, se nikakor ne bomo mogli dovolj dobro naspati, posledično pa tudi naše življenje čez dan ne bo tako kakovostno, kot bi lahko bilo.

Poletne prešite odeje so odlična rešitev, ki nam predvsem v poletnem času omogoča, da se lahko dobro naspimo in da je naš počitek povsem kakovosten.

Poletne prešite odeje pa so tudi prav posebna ponudba v istoimenski kategoriji, ki nam jo ponuja priznana spletna trgovina, ki na prodajne police ne postavlja samo poletnih prešitih odej, temveč tudi zimske in še vse ostalo, kar lahko nameščamo na naša ležišča ter na primerno pohištvo.

Vsak, ki je kdaj že iskal prešito odejo za svojo posteljo ve, da je ravno preprosta prešita odeja, ki jo vsi poznamo in nekateri tako zelo ljubimo, lahko precej zakomplicirana zadeva kar se odločitve o tem katero bi imeli tiče. Prešita odeja je po navadi narejena iz naravnih materialov kot so bombaž, lahko pa dobimo tudi nekoliko bolj puhaste ali volnene verzije, ki so namenjene predvsem temu, da po drugačnih stopnjah zadržujejo toploto, torej nas lahko pozimi bolj ali manj grejejo, ampak najbolje je, da je prešita odeja narejena iz naravnih materialov, saj bodo ti zdržali dalj časa kot umetni in bodo poskrbeli za veliko bolj udoben in prijeten spanec, kar je nekaj, s čemer se ne smemo igrati, kajti ta lahko vpliva na kvaliteto našega življenja.

Kakšne materiale posteljnine izbrati?

Pri izbiri materialov posteljnine velja biti posebno pozoren.

Posteljnina iz satena je izjemno kakovostna izbira

Naše spalnice so lahko izjemno lepe na pogled. Od tega je odvisna tudi vrsta pohištva, ki ga postavljamo vanjo. Poleg tega pa velik vtis lahko naredi tudi primerno izbrana posteljnina. Ta naj bo obdana z lepimi motivi ter dovolj velika, predvsem pa je pomembno, da je narejena iz vrhunskih materialov, s katerimi se bomo v postelji tudi dobro počutili.

Posteljnina iz satena je ena od najboljših možnosti, ki jih lahko izberemo, ko se odločamo za vrsto posteljnine. Posteljnina iz satena je namreč narejena iz vrhunskega materiala, ki nam v veliki meri omogoča, da se med spanjem dobro počutimo. Tovrstna posteljnina pa je tudi zelo lepa na pogled. Najbolj bogata ponudba z raznovrstnimi motivi na posteljnini iz satena pa se nahaja v priljubljeni spletni trgovini, kjer se posteljnina iz satena prodaja po najbolj ugodnih cenah. V spletni trgovini Odeja lahko najdete izjemeno kvalitetno satenasto posteljnino: https://odeja.si/slo/posteljnina.html/saten

Prav tako je izjemno priljubljen material za organski bombaž, ki je postal hit letošnjega leta pri izbiri posteljnine.

Izberite prave dimenzije

Med največjimi, ki so dostopne je posteljnina 200×220, saj je prilagojena na večje dimenzije postelje, vendar še vedno ne čisto največje. Nekateri potrebujejo nekoliko daljšo posteljnino, nekateri pa imajo skupno odejo in mora posteljnina 200×220 pokriti oba. Ne glede na to, kaj je razlog, da je odeja tako velika, ne more biti slab. Redkokdaj se namreč kdorkoli pritoži, da ima preveč odeje na voljo in ne smemo zanemarjati tega, da je lahko spanec tudi veliko bolj kvaliteten, če je velika odeja, ki jo prekriva posteljnina 200×220 zadosti, da se med nočnim premetavanjem ne spravimo izpod nje in na mraz. Takrat se lahko zgodi, da se zbudimo in prekinimo svoj spalni cikel, kar pa tui pomeni, da bo zaradi tega kvaliteta našega spanca nekoliko slabša. Če vas kaj takega skrbi je veliko odeja in posteljnina 200×220 prav to, kar iščete. Vseeno pa, če še to ni dovolj, so na voljo tudi dodatne dekorativne odeje, ki poskrbijo, da je tudi tistim, ki jih najbolj zebe vedno toplo.

Odeja je eden od najpomembnejših kosov opreme, ki jih nameščamo na svoja ležišča. Četudi je ležišče visokokakovostno, nam bo veliko manj koristilo, če bomo nanj položili odejo in druge kose posteljnine manjše kakovosti. Če vas zanima kakovostna odeja 140 x 200 ali pa kakovostna odeja kakšne druge dimenzije, vam priporočamo, da si jo kupite oziroma naročite v specializirani prodajalni s tovrstnimi izdelki.

Odeja 140×200 v specializirani prodajalni je narejena iz preverjenih in kakovostnih materialov, ki dobro vplivajo tudi na vse tiste uporabnike, ki imajo težave z alergijami ter podobnimi nevšečnostmi.

Uveljavljeni proizvajalci odej, dek, vzglavnikov, rjuh in še drugih kosov za ležišča na trg postavljajo izdelke, ki so narejeni iz materialov, ki dobro vplivajo ne samo na vaš spanec oziroma počitek, temveč na dolgi rok tudi na vaše zdravje. Vsekakor pa morate po določenem času tudi takšne izdelke zamenjati za nove, saj se v njih nabere umazanija, ki je prostim očem nevidna.

Kakšna posteljnina je primerna za zimske dni?

Zimske prešite odeje za hladne in mrzle dni

Zimske prešite odeje so idealna rešitev za prihajajoče zimske dni. Pozimi človek rabi kvalitetno zimsko odejo, saj mu ta zagotavlja toploto in s tem kvaliteten spanec. Tisti ljudje, ki ne spijo v ogevanih prostorih, posegajo po zoplih prešitih odejah, ker vedo, da so ključnega pomena za dober počitek.

Tople odeje za zimo so različnih dimenzij in velikosti. Zelo so trendi so dvojne prešite odeje, ki jih lahko spnemo in tako dosežemo še večji toplotni učinek. Nato imamo veliko odej, ki imajo različna topla polnila, kot so volneno polnilo, polnilo iz volne merino, polnilo mongolske kamele ali pa polnilo iz gosjega perja. Vse odeje, ki imajo prvovrstno polnilo, ki zagotavljajo toploto in ugodje.

Odeje za zimo moramo poleti primerno spraviti ter jim zagotoviti suho in čisto okolje, v katerem bodo počakale na naslednjo sezono. Pozorni moramo biti, da v omari, kjer jih bomo ni nobene vlage, sak bi se nam v tem primeru zimske odeje lahko uničile. Plesen je izredno velik problem, ki nas v današnjem obdobju, ko imamo vsi plastična okna velikokrat nepričakovani preseneti.

Zimske odeje navadno pospravimo v večje vreče, ki jim dodamo tudi sredstvo proti moljem. To je pomembno pri volnenih odejah, ki jih večkrat zelo radi napadejo molji. Da nam bi zimske odeje pri spravilu zavzele čim manj prostora, jih lahko pospravimo v vrečke, ki so narejene tako, da iz njih lahko izsesamo zrak. Tako postane vrečka izredno tanka in jo lahko pospravimo povsod.

Posteljina

Kakšni vzglavniki so primerni za občutljive ljudi?

Za občutljive ljudi, ki imajo težave s spanjem ali z zdravjem na splošno, so vsekakor najboljša izbira anatomsko oblikovani vzglavniki.

Anatomsko oblikovani vzglavniki

Anatomsko oblikovani vzglavniki oz. ortopedski vzglavniki nudijo oporo celotnemu telesu in hrbtenici, hkrati pa vam svetujemo izbiro takšnega, ki bo tudi antibakterjski ter odporen na pršice.

Zaradi izjemno zračne pene in odprtih por v sami strukutri vzglavnika, so anatomski vzglavniki nadvse kvalitetni in še posebej primerni za spanje na boku ali na hrbtu.

Kakšni vglavniki pa so priporočljivi za otroke?

Vzglavnik za otroke je pomemben za njihov spanec in počitek. Navadno so vzglavniki za otroke manjši kot so vzglavniki za odrasle. Če želimo otroku zagotoviti kvaliteten spanec, moramo kupiti tak vzglavnik, ki je pralen in je narejen iz bombaža. Tak vzglavnik lahko peremo na višji temperaturi. S tem preprečimo nastanek bakterij in razvoj alergenih mikroorganizmov.

Otroški vzglavnik je lahko tudi potovalni vzglavnik. Ko so otroci majhni in se z njimi odpravimo na daljšo pot, je zelo pomembno, da jim nudimo pravilno oporo za glavo. Otroški vzglavniki so barvni in živahni. Otroke pritegnejo s svojo obliko in lahkotostjo.

Vzglavnik za otroke pa ni pomemben samo pri spanju. Vzglavnik lahko za oporo uporabljamo tudi takrat, ko se otrok igra, počiva ali posluša najljubšo pravljico.

Zaščitite ležišče in poskrbite za higieno

Prevleke vzglavnikov so eden od pomembnejših domačih pripomočkov. Vsak ima doma več različnih vzglavnikov. Tako mamo vzglavnike v spalnici, v dnevni sobi in nenazadnje tudi na vrtu. Vzglavnik nam namreč prav pride v številnih situacijah. Vsak tak vzglavnik pa mora biti dobro zaščiten. Če želimo ohraniti vzglavnik čist, je dobro imeti tudi dvojno prevleko. Spodnja je namenjena za osnovno zaščito; zgornja pa, da še dodatno zaščitimo in okrasimo naše postelje. Ker ima naše lasišče veliko umazanije, ne prevleki hitro opazimo umazanijo. Dobra zaščita vzglavnika je nujna, saj mu podaljšuje tudi življenjsko dobo.

Prevleke za vzglavnike se morajo vzglavnikom čisto prilegati. Vzglavniki imajo različne mere. Lahko kupimo večje, polnjene s perjem ali umetnim polnilom, ali pa nekoliko manjše velikosti, ki imajo ergonomsko obliko. Na domu je dobro imeti več taki prevlek, da jih lahko čim pogosteje menjamo. Če hočemo vzdrževati čistočo in higieno, je to nujno potrebno.

Posteljna pregrinjala za zaščito ležišča

Pregrinjala imajo v naših domovih in tudi zunaj njih zelo pomembno vlogo. Najpogosteje jih seveda nameščamo na postelje oziroma ležišča, primerna pa so tudi za druge kose pohištva, ki jih poskušamo zaščititi in še dodatno polepšati.

Na trgu lahko izbiramo med številnimi različicami pregrinjal, ki se v prvi vrsti med seboj razlikujejo predvsem po velikosti. Ta je v največji meri odvisna od pohištva, kamor jih bomo nameščali. Potem se pregrinjala med seboj razlikujejo po sestavi materiala. Ta, ki so sestavljena iz posebej kakovostnih materialov, so posledično nekoliko dražja, zato za njih še posebej dobro skrbimo in jih tudi sproti vzdržujemo. To pomeni, da jih primerno peremo, sušimo, likamo in podobno.

Nenazadnje pa se pregrinjala med seboj razlikujejo tudi glede na zunanji videz. Nekatera pregrinjala so povsem preprostega videza in so najpogosteje v eni barvi. Lahko pa izbiramo med takimi, ki so zelo barvita in dajejo še dodatni pridih zanimivosti in privlačnosti.

Naj ne bodo okrasni vzglavniki zgolj okras

Okrasni vzglavniki so odlični za sprostitev ob mirni ter sproščujoči glasbi. Sprostitve ob glasbi se velikokrat poslužujejo učenci ter študentje, ki se morajo med učenjem tudi primerno sprostiti. To najlažje in najhitreje storijo s pomočjo dobre sproščujoče glasbe, ki človeka hitro pomiri ter ga napolni z novo energijo.

posteljnina 200x220

Okrasni vzglavniki poskrbijo za še mikavnejši videz prostora

Okrasni vzglavniki so prisotni skorajda v vsakem domu, kjer poskrbijo za še bolj barvit in mikavnejši videz prostora. Praviloma jih nameščamo na oblazinjeno pohištvo, kot so sedežna garnitura, kavč, ležišča ter podobno.

Okrasni vzglavniki ali okrasne blazine pa še zdaleč niso namenjeni samo za lepšanje prostorov. Večina med nami jih uporablja pri dnevnem počitku, pri branju in še pri kateri od aktivnosti, ki jih počnemo na oblazinjenem pohištvu. Ravno zaradi tega, pa je pomembno, kako so takšni izdelki zasnovani. Ne nazadnje je pomembna tudi njihova velikost. V prostor lahko postavimo večji okrasni vzglavnik, po drugi strani pa so lahko veliko bolj dobrodošli manjši okrasni vzglavniki, ki so lahko različnih ali pa povsem enakih barvnih odtenkov.

Kakovostni in cenovno izjemno dostopni okrasni vzglavniki so vam na voljo tudi v priznani spletni prodajalni, kjer lahko izbirate med številnimi izdelki za opremljanje vašega ležišča in drugih podobnih kosov pohištva.

Poleg posteljnine, pa moramo najti še pravo prevleko za vzglavnik

Prevleka za vzglavnik je po mnenju mnogih, še posebej pripadnicah nežnejšega spola, najbolj pomemben del posteljnine, saj je to tisti del, ki pride v stik z obrazom, kjer pa se nahaja najbolj občutljiva koža na telesu poleg sluznice.

Prevleka za vzglavnik mora biti narejena iz vzdržljivih in obstojnih naravnih materialov in je dobro, če je mehka in voljna na otip, saj tako lahko vemo, da se ne bo drgnila ob kožo obraza in jo na ta način razdražila. Prav tako pa je pomembno, da je prevleka za vzglavnik nekaj, kar redno peremo, če že ne peremo pogosto celotne posteljnine in to ravno zaradi enakega razloga, pogosto je v stiku z obrazom, ki ga moramo zavarovati, še posebej, če imamo težave z aknami ali s tem, da se ponoči močno potimo. Vse to so razlogi, zakaj bi morala biti prevleka za vzglavnik pogosto zamenjana.

Kaj vam zagotavlja kvalitetna posteljnina?

Kvalitetna posteljnina je eden od pomembnejših dejavnikov, ki dobro vplivajo na kakovost in mirnost vašega spanca. Če menite, da je vaša sedanja posteljnina že rahlo načeta in da ne služi več dobro svojemu namenu, je čas za menjavo.

Kvalitetna posteljnina vam je po dostopni ceni na voljo tudi pri spletnem ponudniku. Pri njem lahko izbirate med številnimi dimenzijami posteljnine, obenem pa so vam na voljo še drugi produkti, s katerimi lahko popestrite marsikateri prostor v vašem domu.

Pomembno je, da spalnico lepo opremimo, oblikujemo in okrasimo. Dobro bomo spali le v prijetnem ambientu, zato imajo svojo vlogo tudi okrasne blazine in drugi dekorativni dodatki, ki jih pri spanju sicer ne uporabljamo. Za kar najboljši učinek je seveda dobro poznati različne možnosti, ni treba takoj posegati po dekorativnih izdelkih, kot so okrasne blazine.