Poslovna darilaCreativity

Za obdarovanje poslovnih partnerjev je treba premišljeno izbrati darila, ki bodo ponudila kar najboljši učinek. Ker imamo na trgu ogromno izbire, naloga ne bo lahka – kar nekaj izdelkov namreč lahko brez skrbi izberemo, a veliko več je takšnih, ki se v vlogi poslovnega darila verjetno ne bodo najbolje znašli. Da bi se lahko dobro odločili, moramo zelo dobro poznati svoje potrebe in interese, poznati pa moramo seveda tudi prejemnika. Tako so v prednosti tisti, ki izbirajo poslovna darila za kakšne pomembnejše poslovne partnerje, s katerimi imajo dobre odnose.

Med primerna poslovna darila se sicer včasih uvrščajo tudi univerzalna darila, s katerimi lahko v praktično vsakem primeru dosežemo dober učinek. To je recimo kombinacija čokoladne bombonjere in cvetja, morda kakšna prestižna steklenica izbrane pijače, prav tako so priljubljene različne vrste pisarniškega materiala, predvsem dragocena pisala. A za najboljši učinek je pametno izbrati darila, ki so povsem prilagojena prejemniku. Takrat se izkaže, da je treba obdarovanca zelo dobro poznati, če mu želimo podariti idealno darilo. Imamo pa s tem tudi nekaj več svobode pri izbiri, saj pridejo v poštev zelo domiselna darila.

Kazalo vsebine

Neustrezna poslovna darila

Nekatera darila seveda niso primerna za obdarovanje v ta namen. Predvsem se poslovna zamenjujejo s promocijskimi darili – med temi izdelki je sicer nekaj prekrivanja, a promocijska darila po navadi niso najboljša izbira za poslovne partnerje. To so recimo flaške, majice, dežniki in podobno. V nekaterih primerih imamo na voljo širši razpon izdelkov na posameznem področju, tako lahko najdemo domiselno oblikovane prestižne flaške, ki so lahko posrečeno darilo za poslovne partnerje, ali pa tudi med promocijskimi darili najdemo pisarniški material, saj se ta pojavlja v vseh cenovnih in kakovostnih razredih. Vsekakor pa za poslovne partnerje niso primerne flaške ali pisala, ki jih uporabljamo za splošne promocije, kar je treba pri izbiri darila seveda upoštevati.