sola-varne-voznje

Poligon varne vožnje se nahaja na različnih koncih Slovenije, saj je zadnjih nekaj let nujno potrebno opraviti tečaj varne vožnje v obdobju dveh let, po opravljenem vozniškem izpitu. S tečajem varne vožnje na poligonu si organizatorji varne vožnje prizadevajo, da mladi ne bi bili več udeleženi v tolikih prometnih nesrečah, ki se lahko končajo tudi s smrtnim izidom. 

Poligon varne vožnje mora tako vsaj enkrat obiskati vsak mlad voznik avtomobila ali motorja. Tečaji varne vožnje so razpisani skozi celo leto. Vsakdo se prijavi na izbrani termin, ki ga mora vnaprej plačati. Tečaji varne vožnje, ki obsegajo 3 teoretične ure in 6 praktičnih ur, stanejo običajno okrog 130 evrov. Tečaji so torej precej dragi, vendar pa nam inštruktorji varne vožnje v šestih urah pokažejo veliko novih manevrov in nas naučijo bolje voziti. 

Poligon varne vožnje je izdelan po vseh normativih in ustreza najvišjim standardom varnosti. Na njih izvajajo tudi prezentacije novih modelov avtomobilov in organizirajo različne dogodke za avtomobilistične navdušence, ki presenetijo vsakega obiskovalca. 

 

Center varne vožnje za usposabljanje voznikov začetnikov

Center varne vožnje izvaja tečaje varne vožnje, ki se jih vsako leto udeleži ogromno nadobudnih mladih voznikov. Po opravljenem tečaju so vsi zadovoljni in organizatorjem zagotovijo, da bodo še kdaj prišli. Na tečaju se namreč izvaja ogromno uporabnih aktivnosti, ki vsakemu vozniku pomagajo, da bolje in varneje vozi po slovenskih in tujih cestah. Med voznike začetnike štejemo vse osebe, ki prebiva v Sloveniji in je v Sloveniji pridobila vozniški izpit. 

Center varne vožnje voznikom začetnikom omogoča podaljšanje vozniškega izpita, ki na začetku velja le do 21 leta starosti. Nato pa ga lahko podaljšamo le tako, da opravimo omenjeni tečaj. Na koncu tečaja tako vsak udeleženec pridobi potrdilo, ki ga mora predložiti na upravni enoti, kjer podaljšujejo ter izdajano nove vozniške izpite. Ker je to torej obveznost vsakega slovenskega državljana, se v center varne vožnje vsako leto odpravi ogromno ljudi.