Pohodne rešetke

Pohodne rešetke nam omogočajo vzdrževanje popolne čistoče v vsakem hlevu. Izdelane so tako, da vsa umazanija in odpadna voda, ki se tekom dneva začne hitro nabirati na hlevskih tleh, brez težav odteče v jašek. To pomeni, da bo naše delovno okolje vedno čisto. V hlevu se tako ne bodo nabirale neprijetne vonjave. Tudi naše živali se bodo odlično počutile. 

Pohodne rešetke so odlične za vzrejo različnih domačih živali. Vsaka žival dnevno proizvede ogromno odpadkov, ki jih moramo sproti odstranjevati, saj v nasprotnem primeru hlev hitro postane zanemarjen in smrdeč. Slabi bivanjski pogoji pa zelo negativno vplivajo na vsako žival, ki bo zaradi neprimernih pogojev zbolela in ne bo bila tako produktivna, kot bi si želeli. 

Pohodne rešetke so odlične saj omogočajo direktno odtekanje urina ter vse odpadne vode v jašek, ki ga moramo očistiti le enkrat dnevno in brez težav bomo imeli čist in živali prijazen prostor. Vsekakor moramo pri nakupu paziti, da so rešetke izdelane iz najboljšega materiala, ki ne bo popustil pod težo živali in ljudi, ki bodo vsakodnevno v hlevu. 

Hlevska oprema za različne dejavnosti

Hlevska oprema se vedno razlikuje glede nato, katere živali vzrejamo. V Sloveniji se kmetje v večini posvečajo govedoreji ali prašičjereji. Vedno več je tudi ovčjereje in kozjereje, saj je njihovo mleko izredno zdravo in koristno za človeka. 

Hlevska oprema nam bo omogočala lažje upravljanje celotnega hleva. Izdelana je namreč tako, da maksimalno koristi kmetu, ki ima veliko glav živine. Poleg tega pa je kvalitetna hlevska oprema izredno prijazna do živali, ki bodo tako bolje in bolj kvalitetno živele znotraj hleva. 

Hlevska oprema se lahko naroči pri različnih prodajalcih kmetijske opreme in mehanizacije. Če želimo imeti modern in tehnološko napreden hlev, bomo poskrbeli, da bo vseboval vso potrebno mehanizacijo, da bo naše delo potekalo hitreje in enostavneje.