pištole

Verjetno se sprašujete, zakaj bi kdo sploh potreboval pištolo, vendar so neprijetne okoliščine marsikoga pripeljale do tega, da je resno začel razmišljati o lastni varnosti. Seveda pa to še ne pomeni, da lahko nakup opravimo kadar se nam zazdi, ampak je potrebno zadostiti posebnim predpisom. Če niste član strelske športne organizacije ali lovske družine, potem morate imeti tehten razlog za nakup pištole in pridobiti ustrezno orožno listino.

Celoten postopek pridobitve ni tako enostaven, saj je potrebno vlogo oddati na upravni enoti kraja bivališča, ob tem pa je potrebno zadovoljiti določenim pogojem glede starosti, zdravstvenega stanja in kaznivih dejanj. Šele potem, ko ste pridobili vsa dovoljenja, se lahko odpravite po nakupu pištole. Tisti, ki vsa dovoljenja že imajo, so v tem seveda že pravi profesionalci in težav pri nakupu nimajo, za vse laike pa nasvet poznavalca nikoli ne bo odveč, ampak celo dobrodošel.

Pištole so vam na ogled možne tudi na spletu

Ker so pištole strelno orožje, veljajo pri njihovem nakupu strogi predpisi. Za razliko od ostale opreme za lov, ki vam je na voljo preko spleta, pištol ne morete kupovati na takšen način. Njihov nakup je možen le osebno v trgovin z orožjem, kjer morate predložiti tudi vsa dovoljenja za nakup. Tudi če pištol ne morete kupiti preko spleta, pa si njihovo ponudbo kljub temu lahko ogledate. V spletni trgovini z orožjem so vam na voljo pištole različnih velikost in kalibrov.

Pištole pa niso edina kategorija, ki jo dobite v omenjeni spletni trgovini. Poleg tega lahko izbirate tudi med ostalo opremo za lov, kot so na primer streliva, svetilke, daljnogledi in še mnogo drugega. Ker pa je trgovina specializirana tudi za prosti čas in kampiranje, boste v njej našli tudi ogromno opreme za različne prostočasne dejavnosti, ki nikoli ni odveč in je vsestransko uporabna.