pikado

Pikado je izredno popularen šport. To je igra, ki jo igrajo na vseh koncih sveta, saj je izredno zabavna in hkrati tudi zahtevna. Seveda lahko tu vsak nepoznavalec pomisli, da metanje puščic v tarčo ni nič posebnega, vendar pa je pikado veliko več. 

Pikado je se v letih prelevil v pravi tekmovalni šport, ki ga spremlja ogromno zvestih privržencev. Če si želimo obvladati tehniko in premagati svoje tekmece, bomo morali v igranje pikada vložiti ogromno truda in časa. 

Zakaj je pikado tako priljubljen šport?

Verjetno je pikado ne bi pojavil kot pravi šport, če uradniki ne bi preprečili pitja in kajenja med igrami. Pikado je danes postal šport, ki je po priljubljenosti in po denarnih nagradah enak boksu ali mešanim borilnim veščinam. 

Večina ljudi danes pikado priznava kot ugledno športno aktivnost, ki ima več kot 50 milijonov igralcev po vsem svetu. Še vedno pa je priljubljena igra za mlade in starejše v barih in na veselicah. Metanje puščic je namreč hitro postane pravi užitek, ki premami vsakogar.  

Pomen in raba daljnogleda

Daljnogled je predmet, ki ga lahko uporabimo v zelo različne namene. Seveda so daljnogledi priljubljeni med navdušenci na prostem, kot so na primer opazovalci ptic, lovci ali pohodniki. 

Zavedati pa se moramo, da se daljnogled lahko uporablja tudi na dogodkih kot so koncerti, športni dogodki in druge priložnosti, kjer potrebujemo napravo, ki nam bo približala sliko. Obstaja torej ogromno drugih uporab daljnogledov, o katerih še niste razmišljali. 

Z daljnogledom lahko opazujemo redke živali

Odličen element za opazovanje živali v daljavi je ravno daljnogled. Če pomislimo na tiste poklice, ki se na primer posvečajo preučevanju in opazovanju ogroženih vrst živali, kot so kiti. Če si jih strokovnjaki želijo le odlegati, nujno potrebujejo primeren daljnogled

Tudi uradniki pregona in zasebni zasledovalci imajo pri sebi vedno kakšen daljnogled, saj se običajno ljudem ne smejo preveč približati.