Patenti v Sloveniji

Patenti v Sloveniji lahko trajajo največ 20 let od datuma vložitve. To pomeni, da bomo morali po pretečenih 20 letih ponovno vložiti vlogo za patent, če bomo seveda to želeli. Pri izumih je pomembno to, da vemo ali bo izume pomemben tudi čez veliko let ali ne. Če mislimo, da bo ideja hitro izzvenela ali zamrla, se patenta zagotovo ne splača imeti. 

Patenti v Sloveniji so precej pogosti. Če pogledamo vse ostale Evropske države lahko ugotovimo, da je država, ki najbolj skrbi za patentiranje zagotovo Nemčija. Slovenija pa ima tudi precej velik delež vloženih zahtev za patentiranje, kar je precej vzpodbudno. 

Patenti v Sloveniji so torej pogosti, kar pomeni, da Slovenci radi izumljamo nove izdelke, ki jih lahko kasneje tržimo in prodajamo. 

Registracija blagovne znamke nas stane bo stala manj kot 500 evrov 

Registracija blagovne znamke je potrebna za vse, ki se želijo predstaviti v poslovnem svetu. Da bi svoje storitve lahko razlikovali od ostalih, ki so ravno tako na trgu, moramo poskrbeti, da imamo izdelano in registrirano dobro blagovno znamko, ki nas bo predstavljala v svetu. Če si želimo biti posebni in opazni, si moramo ustvariti dobro blagovno znamko, ki bo predstavlja našo identiteto. 

Registracija blagovne znamke je potrebna zato, da jo zavarujemo kot kakršnokoli drugo intelektualno lastnino. Blagovna znamka mora biti pravno zavarovana, da je kdo ne izkoristi v svoj prid. Le tako lahko preprečimo, da bi se kdo s pomočjo naše lasten blagovne znamke okoristil in brez soglasja začel uporabljati naše storitve ali celo naš logotip. 

Registracija blagovne znamke običajno torej vključuje tudi zaščito logotipa, ki smo si ga izbrali. Omenjeni logotip je naš zaščitni znak, saj bodo po njemu vsi prepoznali, da izdelek pripada nam. Ko bomo poznali dovolj znani in priljubljeni, bodo ljudje želeli kupiti le naše izdelke, ki bodo morali nujno vsebovati naš logotip.