Oprema domače terase

Težko bi zanikali, da terasa pričara prav posebno izkušnjo pri uporabi stanovanjskih prostorov in nadgradi kakovost bivanja v hiši, a po drugi strani je treba priznati, da lahko razpoložljive zunanje površine ponudijo bolj ali manj zadovoljivo izkušnjo – veliko je odvisno od tega, kakšno opremo uporabimo.

Osnovna oprema je vsaj vrtna garnitura, ki združuje stole in mizo. S to opremo se že odprejo možnosti za izvedbo raznih družabnih dejavnosti, seveda pa se lahko tudi brez družbe na terasi uspešno sprostimo. Za še boljši izkoristek pa je pametno premisliti o nekaterih drugih možnostih, ki jih ponuja razpoložljiva oprema. Ena izmed privlačnih opcij je gotovo tudi letna kuhinja na terasi, ki bo povsem spremenila namembnost prostora in omogočila boljši izkoristek razpoložljive površine. Seveda pride letna kuhinja na terasi v poštev le, če imamo na voljo dovolj prostora – a tudi manjše terase lahko zelo dobro izkoristimo za ta namen, če kuhinjo postavimo drugam (na primer v prizidek), teraso pa uporabljamo le za postrežbo.

Letna kuhinja na terasi predstavlja izjemno uporabno popestritev, ne le v poletnih dneh, ko k sebi povabimo družbo na piknik. V takšni kuhinji lahko pripravimo praktično vsak obrok, če imamo seveda na voljo ustrezno opremo. Uporabimo lahko plinski žar, ki je pogosto zelo priročna izbira. Prav tako eleganten je električni žar, ki je enostaven za uporabo in omogoča pripravo vseh mogočih jedi. Tako električni kot plinski žar lahko dobro vključimo v letno kuhinjo, seveda pa moramo to najprej skrbno načrtovati. Plinski žar lahko deluje na jeklenko ali pa potrebuje povezavo s plinovodom, medtem ko se mora električni žar seveda povezati z električnim omrežjem.

Pri postavitvi letne kuhinje na terasi upoštevamo še druge zahteve. Poskrbimo za učinkovito osvetlitev, napeljemo tudi vodovod in v kuhinjo vključimo vse potrebne aparate, ki skrbijo za enostavno pripravo hrane. Seveda teraso nasploh uredimo tako, da bo zelo posrečena tudi postrežba hrane.