Oljen parket

Če želite v svojem domu doseči veliko mero naravnega videza ter ob tem še prijetno, udobno ter domače bivati, je oljen parket odlična izbira kot talna podloga. Oljenje parketa je metoda, ki je stara že več sto let in je bila nekoč poleg voskanja edina vrsta obdelave za povečevanje obstojnosti parketa.

Oljen parket ponovno postaja vse bolj priljubljena izbira. Če boste kupili masiven, torej še ne tovarniško oljen parket, boste morali poskrbeti za brušenje, premazovanje z oljem. Olje boste morali vtirati s strojem ali pa ročno.

Na samem začetku je oljen parket v primerjavi z lakiranim veliko temnejši. Razlika je torej tudi v sami površini. Ta je pri oljnem parketu oljno mat ter deluje naravneje kot pri lakiranem parketu. Sama površina oljnega parketa je tudi veliko bolj groba. Struktura lesa je posledično opazna že na daleč. Z oljnim parketom torej lahko dosežete povsem naravni videz pa tudi posebno kakovost bivanja.

Lamelni parketi so sinonim za trajnost

Lamelni parketi so na trgu poznani kot cenovno dostopna izbira pa tudi kot izjemno trajna talna obloga. Sestavljeni so iz manjših lamel, in sicer po več skupaj – sestavljajo lep mozaični vzorec. Na spodnji strani takšnega parketa je mrežica, zaradi katere je montaža parketa veliko preprostejša. Lamelni parketi celo veljajo za najbolje prodajano vrsto parketa po celi Evropi. Najpogosteje so narejeni iz hrastovega, bukovega ali pa iz jesenovega lesa. Prostor, kamor ga položite, predvsem popestri njegova slikovita struktura lesa v mozaičnem vzorcu.

Lamelni parketi se odlikujejo tudi po svojem zelo enostavnem vzdrževanju. Tudi nega je povsem nezahtevna. Z brušenjem ter lakiranjem takšno vrsto parketa lahko povsem prenovite. Poškodovane deščice pa se da celo popolnoma zamenjati.

Nakup lamelnega parketa vam je na voljo tudi v spletni prodajalni ponudnika, ki vam sicer ponuja še druge vrste in tipe visokokakovostnega parketa.