rabljena vozila 1

Nepričakovano predolgo obdobje epidemije je presenetilo vse. Nova realnost pa je poskrbela tudi za marsikatero spremenjeno navado. Dejstvo, da ljudje veliko več časa preživimo v svojih domovih, je spremenilo naše obnašanje na mnoge načine, med drugim pa so se zelo spremenile tudi nakupovalne navade potrošnikov. Ena izmed sprememb je seveda ta, da veliko več nakupujemo preko spleta, zanimiv pa je tudi podatek, da je v tem času močno poskočila prodaja rabljenih vozil. Strah pred okužbo v vozilih javnega prometa kot tudi začasne ukinitve javnega prometa so marsikoga spodbudile k tem, da se je odločil za nakup rabljenega vozila. 

Iščete rabljeno vozilo v času epidemije?

Čeprav bi si lahko mislili, da bo v takih primerih poskočila tudi prodaja novih vozil, pa ne smemo pozabiti, da je to čas velike negotovosti, ko veliko ljudi ne ve, kako bo z njihovimi prihodki. Če ne veš, ali boš čez nekaj mesecev še vedno imel službo, si pač ne moreš privoščiti, da bi vzel kredit za nov avto. Tudi tisti, ki imajo denarja za nove avtomobile dovolj, bodo v tem času raje nekoliko več denarja namenili njihovemu rezervnemu skladu, kjer varčujejo denar za morebitne nepredvidene stroške, ki jih še utegne prinesti nadaljevanje obdobja epidemije. 

Posredniki, ki prodajajo rabljena vozila in ponujajo odkup vozil, bodo v tem času torej imeli kar nekaj več dela in na srečo tudi dobička. Morda pa je to tudi dober čas za to, da tisti, ki so razmišljali o menjavi starega avtomobila, kontaktirajo ponudnika odkupa vozil, pri katerem si bodo lahko izpogajali dobro ceno. Posredniki, ki ponujajo odkup vozil bodo seveda v svojem poslu mnogo bolj izkušeni kot nekdo, ki se na avtomobile ne spozna, zato velja tudi pri tem poslu ohraniti previdnost. Najbolje bo, da se v take posle podamo z nekom, ki mu zares dobro zaupamo.