Mnogim bo v ponudbi masažnih salonov najbolj po godu masaža stopal ali kakšna podobna osnovna masaža, ki se poslužuje klasičnih tehnik. To je vsekakor najbolj varna izbira za tiste, ki se prvič odločajo za masažo, seveda pa tudi za vse, ki od obiska masažnega salona pričakujejo zgolj sprostitev brez kakšnih posebnih posegov. Za ta namen je masaža stopal kot nalašč, enako velja za masaže ramen, dlani, obraza … A veliko povpraševanja je tudi po naprednejših masažnih tehnikah, ki jih ne nudi kar vsak masažni salon. Kaj vse skriva ponudba masažnih mojstrov?

Tradicionalna tajska masaža

Med najbolj znanimi in tudi najbolj priljubljenimi so gotovo razne tajske masaže, ki ponujajo zelo širok razpon možnosti. Ne gre le za tradicionalne tehnike, temveč tudi za mnoge izpeljave, ki se odlično obnesejo v boju proti posledicam stresa. Gotovo pa bo največ zanimanja med ljubitelji eksotičnih masaž požela celovita tradicionalna tajska masaža. Gre za zelo obsežen tretma, ki vključuje nekatere napredne in morda kar nekoliko neobičajne tehnike.

Tradicionalne tehnike tajske masaže izstopajo predvsem po tem, da od maserja zahtevajo uporabo kolen, komolcev in stopal, poleg tega da si seveda pomaga z dlanmi. Še ena zanimivost – takšna masaža se izvaja na povsem oblečeno telo, kar tudi pomeni, da ni potrebe po kakšnih posebnih pripravah. Je pa pomembno, da izberemo mehka in udobna oblačila.

Ker je tradicionalna tajska masaža kar dober trening za mišice in občasno prinaša celo znatne obremenitve na telo, ni priporočljiva za vsakogar. Končni učinek je seveda sproščujoč in prijeten, a med potekom same masaže se lahko pojavijo težave na primer pri srčnih bolnikih in nosečnicah.

Druge napredne masaže

Večji masažni saloni imajo na voljo tudi druge napredne masažne tehnike. Nenazadnje je lahko tudi običajna masaža stopal vključena v kompleksnejše tretmaje, ali pa se mojstri poslužujejo kakšnih bolj eksotičnih prijemov. Možnosti je veliko, ponudbe tudi.