montaža pvc oken

Okna so v današnjem času stvar, ki jo večina ljudi izbere le enkrat v življenju. Zato je zelo pomembno, da se odločimo za prava. S sodobnimi tehnologijami je danes mogoče izdelati pvc okna, katerih življenjska doba ob pravilnem vzdrževanju presega povprečno življenjsko dobo ljudi. Montaža pvc oken je najbolj smiselna odločitev, saj se vložek povrne že zaradi boljše toplotne izolacije, ki jo ponujajo pvc okna, izredno dolga življenjska doba pa predstavlja le še piko na i. Pvc okna so poleg tega tudi zelo čvrsta in toga ter lepega izgleda, ki estetsko dopolnjuje notranji bivalni prostor. Večina dobaviteljev ponuja izvedbe oken v poljubnih barvah, tako da lahko še dodatno izpopolnite sam videz vaših pvc oken.

Kljub vsem naštetim prednostim pvc oken pa ne moremo mimo dejstva, da je za pravilno in učinkovito delovanje pvc oken primerna ustrezna montaža, ki naj jo izvede primerno usposobljen kader. Montaža pvc oken se lahko vrši na različne načine, odvisno od vezivnega materiala. Vsekakor pa bo montaža pvc oken prinesla znatno zmanjšano izgubo toplote le, če so zunanji zidovi stavbe za vgradnjo primerno izolirana. V starejših stavbah, ki niso izolirane, ta učinek ni tako opazen in za maksimalen efekt je potrebno na stavbi izvesti zunanjo izolacijo.

Klasična montaža pvc oken se izvaja z ekspanzijsko poliuretansko peno, ki poskrbi za odlično izolacijo in dobro učvrsti okno v odprtino. Poleg tega se okna v vsakem primeru še dodatno privijači v zid za maksimalno strukturno stabilnost. Za še boljšo toplotno in zvočno izolativnost pa lahko izberemo Super FLEX vgradnjo. Montaža pvc oken na ta način pomeni vgradnjo oken z mehkocelično poliuretansko peno. Mehkocelična PU pena za ta namen ima poleg boljših izolativnih lastnosti tudi to prednost, da utrjuje z zračno vlago, hkrati pa je nekoliko bolj gibka od klasične PU pene. Tako se ob morebitnih premikih zidnih robov ne deformira in s tem zagotovi boljše tesnenje in izolacijo. Tudi tu se okenski okvir dodatno privijači na zid.