Prenosni računalnik

Sodobni pametni telefoni so vsestransko uporabni, izkazali so se za nepogrešljive spremljevalce na vsakem koraku. Zelo uporabni so pri praktično vseh opravilih, ki jih redno opravljamo na poti, zato jih moramo imeti vedno pri roki. Vseeno pa se včasih izkaže, da potrebujemo nekaj več zmogljivosti ali funkcionalnosti, včasih pa je pač bolje imeti večji zaslon in morda tudi fizično tipkovnico. Na srečo imamo tudi v teh primerih na voljo elegantne mobilne naprave, ki poskrbijo za odlično izkušnjo na poti.

Prenosni računalnik

Odločimo se lahko za prenosnik, kar je nadvse priljubljena izbira. Sodobni prenosniki so vsestranski, precej zmogljivi, predvsem pa prilagodljivi pri delovanju. Z njimi lahko opravljamo praktično vsa poslovna opravila, pomagamo pa si tudi pri razvedrilu, komunikaciji in drugih opravilih. Prenosni računalnik ima to prednost, da omogoča poganjanje običajnih računalniških programov, nudi veliko večjo površino zaslona, poleg tega ima fizično tipkovnico in sledilno ploščico za enostavno delo. S tem so prenosniki neprekosljivi, saj jih pri mnogih opravkih preprosto ne moremo nadomestiti s pametnimi telefoni. Prav tako je lahko prenosni računalnik zelo zmogljiv, v tem oziru se telefoni ne morejo niti primerjati z njimi.

Tablični računalnik

Alternativo prenosnikom in pametnim telefonom predstavljajo tablice, ki se uvrščajo nekako med obe omenjeni opciji. Če je prenosni računalnik prevelik, pretežek ali preveč okoren, bo tablica odličen nadomestek. Tablični računalnik je veliko bolj okreten in eleganten, tako pa bolj prijeten za uporabo na poti, predvsem pa bolj praktičen za prenašanje in pospravljanje. Obenem so sodobne tablice precej napredne, omogočajo izvajanje raznih zahtevnejših opravil, tako da lahko mnoge delovne in prostočasne aktivnosti izvajamo tudi na takšni napravi. Seveda bo treba izbrati pravi tablični računalnik glede na dejanske potrebe – nekatere tablice so prilagojene enostavni uporabi na poti, druge so nekoliko zmogljivejše in omogočajo opravljanje raznega dela, prepričale bodo tudi zahtevnejše uporabnike.