MIG varjenje

Pri varjenju imamo na voljo več tehnik, a prav MIG varjenje se pogosto izkaže za najboljšo izbiro. Gre za priljubljeno tehniko, ki ponuja odlične rezultate pri delu, ima pa tudi mnoge druge prednosti, zaradi katerih je pogosto kar prva izbira raznovrstnih mojstrov, ki ciljajo na kakovostno varjenje kovinskih materialov.

Ne računamo seveda le na kakovosten končni izdelek, temveč tudi na prijetno izkušnjo pri delu, optimalno varnost in hitro izvedbo delovnih nalog. Vse to so odlike, s katerimi MIG varjenje prepriča bolj ali manj zahtevne varilne mojstre. Ne gre sicer za univerzalno rešitev, a ravno zato imamo na voljo še druge tehnike, če MIG ne pride v poštev.

MIG varjenje in druge tehnike

MIG varjenje je zelo sorodno MAG varjenju, pravzaprav je razlika le v plinih, ki se pri delu uporabljajo. MIG uporablja inertne žlahtne pline, kot sta argon in helij. MAG pa uporablja aktivne pline, predvsem ogljikov dioksid. V praksi je razlika ta, da aktivni plin lahko reagira z materialom in vpliva na var, inertni plini pa seveda ne. Tako je MIG varjenje načeloma veliko bolj prepričljivo, če ciljamo na visoko kakovost zvara, čeprav je nekoliko dražje in kompleksnejše.

Z MIG varjenjem se lahko primerjajo tudi drugi načini varjenja. Le težko pa najdemo tako vsestransko tehniko, ki bi nam omogočala zanesljivo varjenje kovinskih elementov. Ravno zato se MIG zelo pogosto uporablja v različnih okoljih, kjer ponuja odlične rezultate.

Oprema za MIG varjenje

Varimo lahko seveda le z zmogljivo opremo. Za MIG varjenje imamo na voljo posebne aparate, ki skrbijo za varjenje in dodajanje varilnega materiala. Kakovostna oprema je posebna prednost te tehnike, saj samodejno podajamo material za varjenje in na ta način oprema močno odloča tako o izkušnji pri uporabi kot seveda tudi o končnem izdelku. Splača se izbrati kakovostno opremo za kar najboljši učinek te vrste.