miselne uganke za otroke

Verjetno se vsi strinjamo s tem, da so miselne uganke za otroke dober način, kako zaposlimo otroške možgane. Ker so otroški možgani sami po sebi polni domišljije, jih je dobro vsaj za nekaj časa zaposliti. Tukaj pridejo na vrsto miselne uganke za otroke. So preproste in otroci jih obožujejo. Primer: žival, ki je črno pikasta gospodična, med hrošči pa najlepša rdeča mična. (odgovor: pikapolonica) 2.primer: ima belo brado, dva rogova, štiri noge ter na kmetiji je doma. (Odgovor: koza).

Otroci bodo, ko bodo slišali uganko, “vklopili” svoje možgane in veselo zavpili odgovor. Z miselnimi ugankami za otroke se skozi igro učijo. Otroci se takega načina učenja prav veselijo. Glede na to, da bi se otroci večino časa radi igrali, nam miselne uganke za otroke pridejo še prav, ker tudi otroci uganke razumejo kot igro, torej jih ni potrebno priganjati. Tudi pred spanjem namesto pravljice za lahko noč lahko preberete otroku nekaj ugank.

Kazalo vsebine

Abakus za otroke

Poznamo pa tudi drug način učenja skozi igro. Tukaj pride na vrsto abakus za otroke, s katerim se učijo spoznavanja števil, računanja, prepoznavanja barv ter prepoznavanja enostavnih matematičnih pojmov in operacij. Abakus za otroke so izumili v Aziji, uporabljajo pa ga po celem svetu.

Otroci ga preprosto obožujejo in se z abakusom igrajo ure in ure ter se ob enem naučijo še osnov seštevanja. V večini osnovnih šol pa ga imajo na voljo tudi v matematičnih učilnicah, da ga lahko uporabljajo učenci, ki imajo boljšo vizualno predstavo kot miselno.

Torej, ugotovili smo, da se otroci tudi med igro lahko naučijo veliko pametnega. Abakus za otroke je poznan na svetu že dolgo, prav tako pa verjamemo, da bo še naprej uporaben, kajti je zelo vsestranski pripomoček in je pomagal že veliko otrokom, da določene stvari lažje in hitreje razumejo. Izobraževanje otrok je lahko tudi zabavno, zato to pokaži tudi svojemu otroku in mu zagotovi bolj prijetno učenje.