Kombinacija aluminija in stekla

Moderni arhitekturni slog postavlja nekatere smernice, ki jih lahko izkoristimo pri oblikovanju zelo posrečenih rešitev za poslovne in stanovanjske prostore. Posebej privlačna je kombinacija kovine in stekla, v tej lahko najdemo številne uporabne izdelke.

Kazalo vsebine

Predelne stene

Na voljo so različne predelne stene, ki se posebej dobro obnesejo v sodobnih pisarnah, kjer je treba površino prostora učinkovito razmejiti. ALU predelne stene je možno kombinirati s steklenimi elementi, ki ponujajo tudi dober vizualni učinek. Pravzaprav lahko ALU predelne stene delujejo kot okvir za steklo, ki prepušča svetlobo in odpira prostor. Tak učinek je posebej posrečen v manjših pisarnah, a tudi v večjih se lahko odlično obnese.

Različne predelne stene omogočajo oblikovanje različnih končnih učinkov. ALU predelne stene sicer slovijo tudi po drugih odlikah, ki jih je vredno upoštevati, če se odločamo za predelne stene v kakšnem zahtevnem okolju. Kombinacija s steklom nekatere izmed teh odlik izpostavi, nekatere pa ostanejo v ozadju – predvsem mislimo na kakovost in vzdržljivost, torej na prednosti, ki pridejo do izraza šele na dolgi rok.

Okna

Steklo gotovo najbolj izstopa v oknih, kjer se tudi najpogosteje uporablja. Spet pa je zelo posrečena kombinacija s kovino, specifično z aluminijem. ALU okna so priljubljena izbira predvsem v poslovnih prostorih ter gospodarskih in industrijskih objektih. Imajo namreč kakovosten in vzdržljiv okvir, sama okna pa ponujajo neomejene funkcionalnosti. Prav tako pa so ALU okna dokaj priljubljena za stanovanja, čeprav v tem okolju bolj izstopajo nekatere ugodnejše opcije.

ALU okna se ponašajo s prednostmi, ki jih pri alternativah ne bomo dobili. Predvsem gre izpostaviti zanesljivost in vzdržljivost aluminija, tudi relativno visoko nosilnost – aluminijasti okvir lahko prenese več teže kot lesen ali PVC, tako da so ALU okna primerna tudi za večje dimenzije ali kakšne nestandardne oblike. Ker lahko kovino dokaj dobro oblikujemo, z izdelovanjem takšnih oken ni velikih težav ali stroškov.