Kdaj je čas za novo polaganje ploščic?

Kadar prenavljamo stanovanje oziroma specifično kopalnico velikokrat ne pomislimo na to, da ni pomembno, kako nova in sijoča je na primer nova kad ali umivalnik, vsake toliko časa je potrebno tudi novo polaganje ploščic, s katerimi ne le da lahko ohranjamo svež izgled kopalnice, ampak tudi poskrbimo, da je stena za ploščicami zdrava torej brez plesni ali drugih skritih napak.

Polaganje ploščic je proces, ki traja kar nekaj časa, kajti vsa dela, ki vključujejo keramičarstvo zahtevajo skoraj da popolno prenov kopalnice, saj nihče ne bo šel na novo izvajati polaganje ploščic, če v isti sapi ne bodo še poskrbeli za prenovo drugih stvari v kopalnici, kot je recimo menjava držal za brisače in recimo pip. Seveda pa polaganje ploščic da tudi edinstveno možnost, da popolnoma predelamo izgled kopalnice, ki je verjetno izgledala tako, kot pred prenovo bolj ali manj od takrat, ko je bila prvotno zasnovana, tako da je to dobra priložnost za to ,da tudi premislimo glede pozicije vseh kopalniških elementov in mogoče če bi celo nekaj zamenjali. Seveda lahko za vse to poskrbimo samo, če se odločimo za keramičarstvo, ki je sposobno izvesti vsa dela, ki si jih zamislimo pa tudi po ceni, ki je primerna oziroma okoli tiste, ki smo si jo zamislili, s tem da ne moremo vedno dobiti vsega kar si želimo s proračunom, ki si ga zastavimo, vendar mora biti dobro keramičarstvo sposobno se z nami pogovorit o naših željah ter jasno povedati kaj je možni on kaj ni.

Seveda pa ni za ceno odgovorno samo keramičarstvo, pomembno je tudi kakšno polaganje ploščic si izberemo glede na dimenzijo ploščic, pa seveda tudi glede tega, kakšne ploščice postavljamo ,ali vključujemo kakšne vzorce ali bomo vse postavil uniformno. To moramo vnaprej načrtovati in upoštevati, ko oblikujemo predračun.