Keramične ploščice za kuhinjo

Kuhinjske površine so stalno na udaru različnih obremenilnih dejavnikov, zato jih moramo dobro zaščititi. Še posebej to velja za občutljivejše materiale, a seveda tudi druge površine potrebujejo zaščito pred mastnimi madeži in umazanijo ter drugimi dejavniki, ki jih ogrožajo.

Na srečo lahko najdemo zelo učinkovito rešitev, to so keramične ploščice, ki ponujajo dobro zaščito in prinašajo še vrsto drugih prednosti. Izkoristimo lahko posrečeno kombinacijo zaželenih lastnosti, če le izberemo kakovostne ploščice glede na njihovo vlogo.

Talne ploščice v kuhinji

Zelo pomembno vlogo imajo gotovo talne ploščice, saj ravno na tleh zakončajo curki vode, kosi hrane, polite tekočine in drugi madeži. Poleg tega po tleh redno stopamo, kar je že takoj posebna obremenitev za morebiti bolj občutljive površine. Kakovostne ploščice dobro naslavljajo te težave in ponujajo odličen funkcionalni učinek.

Talne ploščice so vodotesne in ne prepuščajo tekočin, torej ne bo problem niti zastajanje vode v kakšnem neopaznem kotičku. Nikakršnih težav ne bo niti z visoko vlažnostjo, ki včasih nastaja pri kuhanju. Še bolje pa se talne ploščice obnesejo v boju proti umazaniji – lahko jih redno čistimo, saj praktično vse opravimo že z vlažno krpo. Niti mastni madeži in druge zahtevne vrste umazanije ne morejo ogroziti talnih površin, če uporabljamo kakovostne ploščice

Stenske ploščice v kuhinji

Med keramične ploščice za kuhinjo seveda uvrščamo tudi stenske ploščice, ki imajo včasih prav tako pomembno vlogo kot talne, pravzaprav pridejo pogosto celo bolj do izraza. V kuhinji se namreč uporabljajo ravno tam, kjer nastaja največ grozečih dejavnikov, recimo okoli štedilnika. Tam nudijo stenske ploščice dobro zaščito pred kapljicami olja in masti ter drugimi zahtevnimi madeži, ki jih sicer ne bi mogli spraviti z občutljivejših površin. Kakovostne keramične ploščice za kuhinjo se pri tej nalogi izkažejo za povsem nepogrešljivo opremo, zato jih pogosto uporabljamo kar po celi kuhinji do določene višine.