Kako zagotoviti najbolj kvaliteten parket

Hrast se že mnogo let uporablja kot ena izmed bolj pogostih lesov za talne obloge kot je parket in razlog za to je predvsem njegova barva in trdnost ter način, kako tvori letnice, kar ga naredi izjemno prijetnega na pogled, še posebej če je les oljen in s tem zagotovimo tako da ga obvarujemo in negujemo, kot tudi to, da bolj izstopa njegova barva. Seveda pa vsak parket, hrast ali kaj drugega ima svojega malarja, tako da ni prav pretirano posploševati, četudi ne moremo zanikati, da je parket hrast eden izmed bolj popularnih izbir. Biti moramo previdni, da ko si izbiramo kateri parket bomo položili se bolj osredotočamo na barvo kot to, kakšni vzorci se oblikujejo, saj takrat, ko bomo parket prejeli tako ali tako vzorec ne bo pretirano podoben tistemu, ki je razstavljen, razen če imamo zelo dober odnos s tistim, ki nam dobavlja parket.

Parket hrast se torej najbolj uveljavlja kot vrsta lesa, ki se uporablja ampak kot tip polaganja pa je najbolj pogost tako imenovan klasični parket.

Zakaj se najpogosteje uporablja klasični parket?

Kot vodilna talna obloga, ki je izjemno pogosta izbira v domovih, ki dajo veliko na kvaliteto in uporabo naravnih materialov se je klasični parket še posebej, kot smo prej omenili parket hrast, najbolj uveljavil zaradi svoje kvalitete in zaradi tega, ker ga lahko postavimo na več različnih načinov. Lahko si izberemo debelino desk in s tem nekoliko spreminjamo videz, prav tako pa lahko odločamo v kakšnem vzorcu bi radi položili klasični parket, kar pomeni, da lahko naredimo ribjo kost, ali kocke, kar nam estetsko bolj ustreza. Že za klasični parket še primerno skrbimo pa lahko zagotovimo, da bo ta prestižen pod stal na svojem mestu še mnoga leta in s tem opravičil svojo nekoliko višjo začetno ceno.