Izpušni sistem

Izpušni sistem je izdelan tako, da popolnoma poskrbi za vse pline, ki nastanejo med izgorevanjem v motorju. Kar marsikdo ne ve, pa je to ,da poskrbi tudi za to, da se pri delovanju avtomobila ne preseže dovoljena moč hrupa motorja. To stori tako da s posebno tehniko pretakanja plinov, ublaži zvoke, ki se tvorijo. 

Izpušni sistem nato vse nastale pline pošiljajo direktno v katalizator. To je nujni del, saj katalizator pripomore k temu, da se izredno škodljivi plini pretvorijo v veliko manj škodljive. Brez tega bi avtomobili povzročili veliko preveč škode in bi še veliko bolj onesnaževali naše okolje. Če katalizator ne zmanjša deleža strupenih plinov, ga je potrebno prečistiti, saj pomeni, da ne opravlja funkcije, za katero je ustvarjen. 

Izpušni sistem so sestavljeni na izredno dovršen način, kar pomeni, da s pomočjo svoje oblike in sestave karseda najbolje delujejo znotraj avtomobila. Čeprav se ljudem zdijo izpušni sistemi manj pomembni kot ostali funkcionalni deli avtomobila in jih zato velikokrat zanemarjajo, nam strokovnjaki lahko povedo, da so ravno tako pomembni, kot je motor avtomobila. 

DPF filter lahko očistimo tudi sami

DPF filter se čez čas zaradi vseh trdih delcev, ki jih prejme tekom svojega delovanja, umaže in zasiči. To pomeni, da ne more več delovati tako dobro, kot je deloval na začetku. Zato je potrebno avtomobil odpeljati do serviserja, ki opravlja čiščenje filtrov. Lastniki avtomobilov pa se vedno izogibajo serviserjev, saj vedo, da bodo vse storitve morali mastno plačati. 

DPF filter se lahko do določene stopnje očisti tudi doma. Seveda se morao na sestavo avtomobila vsaj malce spoznati, da bomo znali filter odstraniti in ga nato ponovno pritrditi. Kupiti si moramo profesionalni preparat za čiščenje sajastih in prašnih delcev. 

DPF filter bomo s preparatom dobro pošpricali in ga s posebnim orodjem karseda dobro očistili ter ga ponovno vstavili v avtomobil.