Robotske kosilnice

Košnja je lahko precej zahtevna, seveda pa je lahko tudi precej preprosta. O tem v veliki meri odločajo lastnosti terena, s katerim imamo opravka. V nekaterih primerih se bo odlično obnesla praktično vsaka kosilnica, posebej priljubljene so samohodne kosilnice, ki so vsestranske in navdušujejo širok spekter uporabnikov. A če se lotevamo košnje na zahtevnem terenu, bomo morali kosilnico veliko bolj premišljeno izbrati. Kaj lahko se izkaže, da se bomo morali košnje lotiti sami ročno, s pomočjo nahrbtne kosilnice na nitko oziroma motorne kose. Na srečo pa imamo v mnogih primerih tudi druge opcije, ki so lahko veliko bolj praktične.

Robotske kosilnice

Če pridejo v poštev, so lahko robotske kosilnice izjemno prepričljive na zahtevnem terenu. So namreč zelo napredne in pripravljene na različne izzive, ob tem pa seveda prinašajo še druge prednosti, predvsem to, da se nam s košnjo pravzaprav ne bo treba ukvarjati, saj takšna kosilnica za vse poskrbi sama. 

Sodobne robotske kosilnice se dobro izkažejo na razgibanem terenu, premagujejo tudi večje naklone in druge ovire. Ker so dokaj majhne in elegantno oblikovane, zelo dobro pokosijo travo na razgibani podlagi, tudi če imamo opravka s kakšnimi luknjami. Za odlično izkušnjo seveda poskrbijo tudi druge odlike takšne kosilnice, kar pomeni, da je lahko izbira robotske kosilnice idealna tudi v zahtevnejših primerih.

Druge napredne kosilnice

Pri izbiri vrtne kosilnice imamo na voljo še druge opcije za zahtevne terene. Če delamo na večji površini, je lahko prava izbira vrtni traktor, ki pomaga tudi pri drugih opravilih na prostem. Če se soočamo z zahtevno podlago, visoko travo in podrastjo, lahko s pridom uporabimo BCS kosilnico. Na manjših površinah pa je povsem smiselna uporaba nahrbtne kosilnice na nitko oziroma motorne kose. Za vsak primer se najdejo dobre vrtne kosilnice, moramo pa pri izbiri vedno upoštevati specifične zahteve dane situacije.