Invisalign omogoča popoln nasmeh

Nepravilen položaj zob v ustni votlini je danes problem mnogih ljudi, od najmlajših, do tistih najstarejših. Tovrstne nepravilnosti so zelo različne, pri čemer se nekateri spopadajo zgolj z manjšimi nepravilnostmi, drugi pa z veliko večjimi. Ne glede na to, je edini način poravnave zob s pomočjo različnih zobnih aparatov, med katerimi je tudi invisalign, ki je v ustih popolnoma neviden.

Sprva je veljalo, da se invisalign uporablja zgolj za odpravo manjših nepravilnosti v poravnavi zob, z vse bolj napredno tehnologijo, pa je možna odprava tudi težjih ortodontskih nepravilnosti. Med najbolj pogostimi nepravilnostmi so preveč tesno stanje zob v ustni votlini, križni ugriz, globoki ugriz, prevelik razmik med zobmi ali prekrivanje zob. Takšen sistem poravnave zob je še posebej primeren tudi za tiste, ki imajo zaradi parodontoze oslabljeno kostno čeljust, saj invisalign na zobe izvaja veliko manjše sile kot pa je to v primeru klasičnih zobnih aparatov.

Estetsko zobozdravstvo

All on 4 učinkovito nadomesti zobe

Parodontoza je dane zelo pogosta bolezen ustne votline, ki ima ob neprimernem zdravljenju lahko zelo neprijetne posledice. V najhujšem primeru ji lahko sledi celo izpadanje zob, ki je za marsikoga neprijetno iz estetskega kot udi uporabnega vidika. V primeru izpadlih zob je namreč potrebno poskrbeti za ustrezno rešitev, ena izmed katerih je tudi all on 4, ki je zelo funkcionalna in za bolnika manj neprijetna.

Če ste z leti izgubili enega ali več zob, je ena od rešitev implantacija zobnega mostu ali namestitev vsadka. Potrebno pa se je zavedati, da morajo biti v tem primeru izpolnjeni določeni pogoji. V primeru, ko je čeljust pod izpadlimi zobmi atrofirala in je praktično ni več, je na voljo tako imenovana čeljustna kost oziroma metoda all on 4. Gre za novo metodo v zobozdravstvu, ki se uporabi takrat, ko so obstoječi zobje v slabem stanju, ali pa je oseba izgubila vse zobe.

Nevidni zobni aparat je izredno priljubljen, saj je, kot pove že njegovo ime, popolnoma neviden. Če si želimo imeti raven in lep nasmeh in si pri tem ne želimo v ustih imeti motečih zvezdic, ki na odrasli osebi ne delujejo ni kaj privlačno, se lahko odločimo za nevidni aparat. To je aparat, ki najhitreje poravna vse naše zobe in nam omogoča, da naša ustna votlina deluje tako tk je potrebno 

Nevidni zobni aparat ne vplival na naše vsakdanje življenje, saj ga v naših ustih ne bo opazil nihče. Zato se zanj odloča ogromno odraslih ljudi, ki morajo v svoji službi neprestano kontaktirati s strankami in nastopati pred občinstvom. Največja prednost omenjenega aparata pa je zagotovo to, da si ga lahko odstranimo kadar želimo. 

Nevidni zobni aparat bomo tako lahko pred večjim predavanjem tudi odstranili in si tako zagotovili, da nas med govorom ne bo motil. Enako bomo lahko storili med jedjo in tako imeli možnost, da bomo v jedi resnično uživali brez bolečin. 

Proteza na implantatih za brezzobe ljudi

Proteza na implantatih je odličen način, s katerim si vsi ljudje, ki so zaradi zobnih bolezni izgubili svoje naravne zobe, omogoča namestitev vseh zob. To se namreč doseže s postopkom, med katerim pacient v vsako čeljust prejme 4 ali 6 implantatov. Postopek je postal že popolnoma brez bolečinski, saj je tehnika nameščanja implantatov hitra in učinkovita. Seveda si je potrebno čeljust po namestitvi hladiti, a protibolečinske tablete preženejo vse bolečine. 

Proteza na implantatih se namesti lahko v enemu kosu ali v dveh. Nekateri implantologi in kirurgi raje uporabijo protezo v dveh kosih, kar pomeni, da jo bodo v primeru težav lažje odstranili in pregledali, kaj se dogaja. 

Proteza na implantatih pa je lahko sestavljena tudi iz enega samega kosa, kar je estetsko lepše, vendar malce manj praktično.