Hrastov parket

Hrastov parket je še danes izjemno cenjenja vrsta parketa, saj ima veliko dobrih lastnosti. Hrastov parket je še vedno najbolj popularna vrsta med parketi, daj hrastov les spada med bolj odporne in obstojne ter je zato zelo cenjen v lesni industriji. 

V današnjem času pa je izredno popularen zaradi predispozicij, saj ima hrastov parket visoko nosilnost in tako lahko zdrži tudi najtežje predmete, brez hujših posledic. Je izredno neobčutljiv, zaradi tega ga polagajo v lokalih, ali v šolah, tam kjer je neobčutljivost izredno pomembna in veljavna. 

Zanimivost je tudi to, da je primerne za prostore, kjer imajo talno gretje, saj je odporen tudi na toploto. Ta lastnost ga je naredila v današnjem času izjemno popularnega, sej se vse več ljudi odloča za talno gretje. 

Gotovi parket je najbolj popularna vrsta parketa

Gotovi parket je najbolj popularna vrsta parketa v parketarski industriji ta trenutek. Posebno je priljubljen, saj je odporen na talno gretje, zaradi tega je njegova popularnosti tudi v vzponu. 

Poleg tega je izredno odporen na udarce, zelo dobro se odzove tudi v primeru, če po njem k ja polijete. Gotovi parket je izjemno enostaven za polaganje in vzdrževanje, saj ga praktično ni potrebno premazati z oljem ali lakom za parket, niti ga ni potrebno brusiti. 

S premazom pa mu lahko spremenite barvo oziroma odtenek. V kolikor gotovi parket premažete z oljem lahko spremeni odtenek in tako polepša vaše stanovanje in ga naredi izjemno estetsko urejenega. 

Torej v primeru, da iščete talno oblogo za vas, potem morate zagotovo preveriti kombinacijo hrastovega gotovega parketa, ta naj bi bil med bolj obstojnimi vrstami parketa na tržišču. Vedeti morate, da je nakup parketa lahko izjemno drag postopek, zaradi tega se morate posvetovati s strokovnjakom in pregledati vse ponudbe, da se resnično odločiti za najboljšo. Zagotovo pa je hrastov gotovi parket vreden ogleda.