Drevesnica

Če v neposredni bližini svojega doma ali drugega objekta nameravate zasaditi privlačno rastlinje, je drevesnica odličen naslov. Na tem mestu namreč lahko izbirate med široko ponudbo različnih rastlinskih vrst, ki so primerne tudi za živo mejo.

Drevesnica vam na primer omogoča nakup posebne vrste tise, ki je posebej ustvarjena za živo mejo. Takšna tisa raste rebrasto. Odlična izbira je tudi tako imenovana Lawsonova pacipresa, ki se priporoča zlasti tistim osebam, ki niso preveč navdušeni nad klasično vrsto ciprese.

Drevesnica je dobro založena še z drugimi vrstami rastlin, ki so prav tako dobrodošla izbira za živo mejo. Na razpolago so vam na primer češmin, gaber, pušpan, lovorikovec, liguster, španski bezeg. Najverjetneje ste za katero od rastlin slišali prvič in si zato niti približno ne predstavljate, kako izgleda. Vabimo vas, da obiščete spletno mesto ponudnika, kjer si lahko rastline ogledate nekoliko pobliže.

Različne rastline za živo mejo

Ob misli na živo mejo večina med vami zagotovo najprej pomisli na cipreso. A to še zdaleč ni edina rastlina pri nas in drugje po svetu, ki bi se koristno uporabljala v takšne namene. Poleg ciprese namreč poznamo še druge rastline za živo mejo. Če bi spoznali prav vse, bi se vam nekatere med njimi zagotovo zdele še veliko privlačnejše kot ciprese.

Priljubljene rastline za živo mejo so na primer še španski bezeg, liguster, lovorikovec, gaber, češmin, pušpan. Slednji sodi med vednozelene listnate rastline. Njegovi vršički so gosto razvejani in raste nekoliko počasneje. Enako priljubljen je gaber, saj velja za izjemno nezahtevno rastlino. Je trdovraten in lahko odlično uspeva na prav vseh vrstah tal.

Liguster je bil kot živa meja razširjen predvsem v preteklosti, a tudi v zadnjem času se vse več ljudi odloča zanj. Vse omenjene rastline za živo mejo so dovolj privlačnega videza. Tudi slednje je pomembno dejstvo za prav vsakega kupca.