Dopolnilno zavarovanje Triglav

Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določa, da moramo imeti vsi sklenjeno obvezno in dopolnilno zavarovanje, če ne želimo doplačevati stroškov zdravstvenih storitev. Obvezno zdravstveno zavarovanje krije v povprečju 70 % stroškov, dopolnilno zavarovanje pa 30 %. Ponudba dopolnilnih zavarovanje je zelo pestra, izbira pa je prepuščena zavarovancem. Eno od teh je tudi dopolnilno zavarovanje Triglav, ki ga lahko sklenete tudi preko svetovnega spleta.

Dobro je vedet, da je mesečna premija dopolnilnega zavarovanja za vse zavarovance enaka. Ne glede na to, ali se boste odločili za dopolnilno zavarovanje Triglav ali pa katerokoli drugo zavarovalnico, boste plačali enako, saj v tem primeru komercialni popusti niso dovoljeni. Kar je najbolj pomembno je, da boste bili s sklenitvijo zavarovanja pri naslednjem obisku zdravnika bolj brezskrbni, saj ni strahu, da bi morali doplačevati vaše zdravljenje. Z dopolnilnim zavarovanjem Triglav najbolje poskrbite za vašo socialno varnost.

Vzajemna zavarovanje tujina vam ponuja različne zavarovalne vsote

Kadar potujemo v tujino si običajno vsi najprej priskrbimo evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Toda, ali ste kdaj pomislili, da evropska kartica enostavno ni dovolj? Res je, da vam kartica krije določene stroške zdravstvenih storitev, ker pa so cene zdravljena po svetu zelo različne in lahko tudi izjemno visoke, morate kljub temu zdravljenje doplačati. Temu pa se lahko izognete, če sklenete posebno zavarovanje za tujino, kot je na primer Vzajemna zavarovanje tujina.

Še pred odhodom se je pametno pozanimati o okvirnih stroških zdravljenja v tujini. V splošnem velja, da imajo države z višjim standardom tudi višje stroške zdravljenja. Vzajemna zavarovanje tujina vam zato ponuja različne pakete zavarovanja, ki se med seboj razlikujejo po višini zavarovalne vsote. To je izjemno pomemben podatek tudi v primeru, ko se odpravljate na aktiven dopust kot je na primer smučanje, kjer je tveganje za resnejše poškodbe bistveno večje.