domače bučno olje_

Na okus določene jedi v veliki meri lahko vplivamo z najrazličnejšimi začimbami. Po drugi strani pa okus določenih jedi lahko izboljšujemo tudi z olji. Še posebej to velja za bučno olje. A pri izbiri olja iz buč morate biti izjemno zahtevni. Ne kupujte ga pri nepreverjenem ponudniku, saj se lahko hitro zgodi, da boste kupili manj kakovostno bučno olje, ki ne bo posebej okusno. Najboljša izbira je zagotovo domače bučno olje, ki se že po videzu razlikuje od tistega, ki je bilo pridelano na neprimeren način.

Domače bučno olje lahko kupite na kar nekaj prodajnih mestih. Takšna vrsta olja je zlasti priljubljena na Štajerskem pa tudi v Prekmurju, kjer boste našli tudi največ proizvajalcev. Sicer pa si kakovostno domače bučno olje ne nazadnje naročite kar po spletu, s čimer boste privarčevali vsaj nekaj evrov.

 Solatno olje izjemno dobrega okusa

Če na solato ali na katero drugo vrsto živila dodate bučno ali katero drugo vrsto olja, lahko izjemno izboljšate okus. Nekatera olja so celo posebej izdelana v ta namen, da jih dajete na solato. V trgovini boste naleteli tudi na solato olje, ki je torej narejeno za dodajanje k solatam.

Solatno olje se že na prvi pogled razlikuje od drugih vrst olj, ki jih sicer uporabljate na solatah. Je nekoliko temnejše. Velika razlika se kaže tudi v samem okusu ter v sami strukturi olja.

Solatno olje vam je na voljo v skorajda vsaki malce bolje založeni prodajalni z živili. A še preden ga položite v nakupovalno košarico, preverite, kje je bilo olje izdelano ter kaj vse vsebuje. Ne kupujte ga samo zato, ker izgleda okusno in ker je cena res nizka. Raje poizvedite o tem, kje lahko kupite domače kakovostno solatno olje, ki je sestavljeno iz snovi, ki ne nazadnje lahko zelo blagodejno vplivajo ne samo na vaše počutje, temveč tudi na zdravje.